Spiller 28. marts - 19. april 2018

King Lear

Teatret Møllen i samarbejde med Teatret

Instruktør: Hans Rønne / Scenograf: Gitte Baastrup / Medvirkende: Ole Sørensen, Thomas Jacob Clausen Rønne mfl.

 

KING LEAR er en tragedie om magt og begær, om sandhed overfor løgn, om kærlighedens væsen - grådighed, vanvid, forfængelighed og foragt, om ordets magt og handlingens konsekvenser.

Forestillingen begynder da den gamle konge skal fordele sit rige mellem sine tre døtre. Hvordan skal han afgøre hvem der skal have hvad? Kongen beslutter sig for, at døtrene hver især skal fortælle ham hvem af dem der elsker og agter ham højest. Alle døtrene erklærer deres kærlighed til kongen, men kun én af dem taler sandt...

I Teatret Møllens udgave spiller Ole Sørensen King Lear og Thomas Jacob Clausen Rønne indtager rollerne som kongens tre døtre. Sammen med en musiker tager de publikum med på en rejse fyldt med intriger, forræderi, sydende ondskab og hjerteknusende kærlighed. Med både humor, leg, alvor og musik fortolker de Shakespeares kendte klassiker og myten om King Lear.

KING LEAR bliver instrueret af Hans Rønne som også stod bag den reumertvindende “August” der hentede sin inspiration fra klovnenes univers. Et univers som også KING LEAR inspireres af.

 

Teatret Møllens egenproduktion
Varighed: 90 min. uden pause Aldersgruppe: Voksen (fra 16 år) Genre: Nytænkt klassiker

Pressen skrev

"Samvittighed og tillid. Kærlighed og svigt. Forventning og forhånelse. Temaerne er mange – som altid i Shakespeares tragedier. Teatret Møllen og >>TEATRET<< lykkes med at skabe en “King Lear”, der simplificerer fortællingen uden at simplificere Shakespeare."

Nogle har sagt, at et værk skal fortælle samtiden noget for at være en klassiker. Og King Lear er med sin fortælling om magt, begær, kærlighed, søskendekonflikter, rigers sammenbrud, krig og list teater til tiden.

- Michael Mogensen JyskeVestkysten

"...et både humo- ristisk og tragisk nærbillede tilsat moderne legesyge og ekkoer fra samtidens spille- form skruet ned i et 80 mi- nutter langt hylster." 

- Lise Majgaard Kristeligt Dagblad

"Skynd dig ind og se den, hvis du er til nytænkte klassikere, teaterfolk med gåpåmod, godt skuespil, god musik og utroligt gode og legende løsninger."

"Mens Møllens Ole Sørensen ubesværet spiller gammel, affældig og naragtigt naiv, er der anderledes go over Thomas Clausen Rønne, der med forskellige påklædningsdukkeagtige rober uden overgang spiller de tre døtre og den skæggede nar, skiftevis uddeler ubehagelige sandheder, slesk tale og ikke mindst nedrigheder og ondskabsfulde komplotter."

- Carl Skøtt