Palle stadig alene i verden

Instruktør: Ole Sørensen / Dramatiker: Brian Wind-Hansen / Medvirkende: Klaus Andersen

 

Hvad ville du gøre, hvis du var “Palle alene i verden”?

Kan du huske historien om Palle der blev helt alene i verden? Den ikoniske fortælling udkom første gang i 1942, og er og er et af børnelitteraturens klassiske værker. Der er sket meget siden børnebogen udkom i 1942, og i  2017 er det 75 år siden at Palle havde drømmen/mareridtet om at være blevet helt alene i verden. Denne omstændighed, den forgangne tid, bliver på mange måder et udgangspunkt for Møllens fortælling om Palle.

Palle er nu fyldt 75 år, og da han denne morgen vågner op i sin seng, ligger han ikke på et børneværelse men på et plejehjem, og snart må Palle tage kreative metoder i brug for at holde ensomheden ud. Heldigvis for Palle så har han en musikalsk sjæl og en god fantasi, men hvor længe kan musikken og historierne holde ensomheden på afstand? Og er Palle virkelig dømt til at være helt alene i de sidste år af sit liv?

PALLE STADIG ALENE I VERDEN  er en ægte Teatret Møllen fortælling, med masser af nærvær, musik og humor, og ikke mindst en fortælling der tager fat i et utroligt vigtigt og relevant emne: Ensomhed.

 

Teatret Møllens egenproduktion
Varighed: Ca. 1 time Aldersgruppe: Voksen (fra 16 år) Genre: Musikalsk monolog Spillested: Caféen

Pressen skrev

”Palle stadig alene i verden ligner en tilbagevenden til Møllen Classic med en let skrabet scenografi, og det klæder forestillingen, hvor Klaus Andersen veksler mellem fortid og nutid på elegant vis, og budskabet står klart uden at møve sig på.”

- Michael Mogensen JyskeVestkysten

”Og særligt Klaus Andersen imponerer i denne monolog. Palle er ægte, og virkeligheden trænger tydeligt igennem i karakteren. Han transformerer sig umærkeligt imellem de forskellige aldre, som Palle har igennem forestillingen.”

- Morten Hede

”Skuespiller Klaus Andersen gør her et mesterstykke; Han er fuldstændig skarp i sine transformationer, når han skifter mellem at spille den gamle Palle på plejehjemmet, den unge Palle når vi retrospektivt får fortalt hans livshistorie, og en fortæller som tager os i hånden gennem handlingen.”

- Den4væg

”Husdramatiker Brian Wind-Hansen er manden bag forestillingen, som han har skræddersyet til Klaus Andersen. Møllens Ole Sørensen har været instruktør. Den forestilling kan Møllen roligt sende på turné. Det meget stærke trekløver bag forestillingen lever i alle måder op til det høje niveau, som Møllen er kendt for.”

- Carl Skøtt

"Basierend auf dem Manuskript von Brian Wind-Hansen und in der Regie von Ole Sørensen, ist dem Møllen mit seiner Inszenierung erneut ein ganz grosser Wurf gelungen: Voller Witz und noch mehr Wehmut. Vor allem aber packt das Theater Møllen damit ein hochaktuelles Thema dramatisch an: Wie gehen wir, wie geht unsere Geselleschaft mit alten Menschen um?"

- Ute Levisen