DET OMREJSENDE LANDEVEJSTEATER

Teatret Møllens projekt ”Det omrejsende landevejsteater” laves i samarbejde med Sydslesvigsk Forening, Midtlandets Musik- og Teaterforening, Tønder Teater, Haderslev Teaterforening, Teater i Aabenraa og Sønderborg Teaterforening.

Projektet er desuden Teatret Møllens helt særlige bidrag til fejringen af 300-året for dansk teater, der finder sted i 2022.

Det omrejsende landevejsteater

Kære teatervenner,

Der er gået et år siden, COVID-19 gjorde sin ødelæggende entré i vores liv. På Teatret Møllen har vi været hårdt ramt og nærmer os her i anden runde af den nationale nedlukning mere end 60 aflyste arrangementer. Vi har blandt andet måtte aflyse vores anmelderroste genopsætning af Lars Noréns “Mod til at dræbe”, der i efteråret indbragte Ole Sørensen en Reumert for hans præstation i forestillingen.

Men selvom bekymringerne på teatret er mange, så har vi ikke mistet håbet. Der er lys for enden af tunnelen. Når sygdommen en dag er på retræte, og samfundet bliver lukket op, får vi mere end nogensinde før i nyere tid brug for at være sammen, feste sammen og grine sammen.

I sommeren 2022 omdanner vi derfor Teatret Møllens gamle lastbil til en mobil scene og kører teatret ud til alle de skønne og historiske lokationer i Sønderjylland og Schleswig. Ud af, omkring, foran og inde i lastbilen kommer vi til at spille aftenens forestilling for vores publikum, hvor vi, med grænseregionens smukke og varme sommerlandskab som omkringliggende bagtæppe, byder op en festlig og frigjort aften ”i teatret”.

I samarbejde med vores partnere i Sønderjylland og Schleswig ønsker vi at bidrage til den folkefest, der må og skal vente på den anden side af dette COVID-19-mareridt. Vi vil ud til vores publikum, dér hvor de er, og vi vil give dem en ganske oplevelse. En oplevelse, som vi har en ambition om, der skal være gratis for alle.

Projektet er på mange fronter blot i sin spæde begyndelse, og jeg forventer, at vi løbende kommer til at holde jer opdateret omkring samarbejdet og vores unikke forestilling. Inden vi kan komme videre med projektet, har vi dog brug for jeres hjælp, og to hoveder tænker som bekendt bedre end et. Derfor vil vi gerne invitere alle, der kunne have lyst, til at slutte sig til vores dramaturgiat og være med til at vælge, hvilken forestilling vi skal sende afsted på landevejen i sommeren 2022.

Alle forslag er velkomne. Det eneste “krav” fra vores side er, at værkerne, som forestillingen skal baseres på, skal findes blandt teaterhistoriens store mestre: Kendte dramatikere som Shakespeare, Holberg, Molière, Goldoni og Marivaux er oplagte, men det må også gerne være mere nutidige forfattere som eksempelvis Samuel Beckett, Eugène Ionesco og Dario Fo. I er naturligvis også velkomne til at udfordre os i vores forudindtagede opfattelse af, hvad en klassiker kan være.

I kan sende jeres forslag til teatret på dramaturgiatet@teatretmoellen.dk. Skriv ”Det omrejsende landevejsteater” i emnefeltet. Vi modtager også meget gerne forslag til lokationer, hvor forestillingen kan opføres. Alle forslagene skal være sendt afsted senest søndag den 14. marts.

Vi glæder os til at modtage jeres svar!

De bedste hilsner

Nikolaj Mineka
Teaterchef
Teatret Møllen