Productions

New Old
IDanna-malzer-gaester-moellen
TitleAnna Malzer gæster Møllen
Description

Da Anna Malzer tiltrådte stillingen som direktør på Mungo Park i Allerød i 2019, blev hun Danmarks yngste teaterdirektør nogensinde. Et af hendes erklærede mål er at skabe forestillinger, der også får hendes egen generation til at komme i teateret.Med det mål for øje har hun blandt andet skrevet og instrueret "Tatovering", som denne aften gæster Teatret Møllen kl. 20.00.

Nikolaj Mineka har inviteret Anna Malzer indenfor til en samtale inden forestillingen. Sammen vil de tale om deres kunstneriske visioner for teatrene i Haderslev og Allerød, hvad de gerne vil deres lokale publikum, hvilket repertoire de efterstræber, og hvordan deres respektive teatres historier afspejler sig i de forestillinger, de laver i dag. Samtalen er modereret af teaterkritiker Morten Hede.

NB. Der kræves særskilt billet til forestillingen TATOVERING efterfølgende.

Categorieshoejskolen
Subtitle
Credits
Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89669
Own productionX
ProducerTeatret Møllens egenproduktion
SpecificationsAldersgruppe: Fra 15 år
Varighed: Omkring 2 timer
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDannas-verden
TitleAnnas verden
Description

Et musikalsk portræt af kvinden og kunstneren Anna Ancher.

Anna Ancher står foran sit gennembrud på den københavnske kunstscene. Privat og arbejdsmæssigt er hendes og ægtemanden Michaels forhold idyllisk. De er ligeværdige, fascinerede af hinanden og i takt med, at Annas åbenlyse talent for at male har foldet sig ud, er deres forhold kun blevet styrket.Men det er ikke let at forene den klassiske moder- og hustrurolle med et liv som bohemekunstner.

Omverdenen har svært ved at forstå hendes valg og ikke mindst fravalg i bestræbelserne på at lykkes som kvindelig kunstner. På den måde peger kvinde- og kunstnerportrættet af Anna Ancher på ét af
vor tids store køns- og identitetsspørgsmål: Kan man både have børn og karriere, eller må man vælge – og hvad er konsekvenserne?

ANNAS VERDEN præsenteres i samarbejde med Haderslev Teaterforening.

Categories
Subtitle
Credits

Instruktør: JENNIFER VEDSTED / Dramatiker: JULIE GLARGAARD / Producent: CHRISTINE WORRE KANN / Medvirkende:JULIE RIIS,PELLE NORDHØJ KANN, LUISE KIRSTEN SKOV OG NANNA-KARINA SCHLEIMANN / Scenograf: LEA BURROWS

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89418
Own production
ProducerDet Flydende Teater og Teatergrad
SpecificationsGenre: Biografi
Aldersgruppe: Fra 15 år
Spillested: Haderslevhus (Slotsgade 33, 6100 Haderslev)
Varighed: 75 min. uden pause
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDbag-om-romeo-julie
TitleBag om Romeo + Julie
Description

Med kun få uger tilbage til premieren sætter vi os ned denne aften og fokuserer på Teatret Møllens store genforeningsprojekt: Romeo + Julie. Aftenen vil blandt andet centrere sig omkring det bagvedliggende arbejde med produktionen,hvor nogle af de involverede personer vil fortælle om de opgaver, de har haft.

Desuden vil teaterchef Nikolaj Mineka komme ind på nogle af de indledende overvejelser, man havde i forbindelse med forestillingen og fortælle mere om, hvordan koblingen til den nationale markering af genforeningen opstod.

Categorieshoejskolen
Subtitle
Credits
Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89672
Own productionX
ProducerTeatret Møllens egenproduktion
SpecificationsAldersgruppe: Fra 15 år
Varighed: Omkring 2 timer og 30 minutter
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDcamille-clouds-brevkasse
TitleCamille Clouds Brevkasse
Description

Latterfremkaldende satire over tidens navlepilleri.

Har du somme tider bare lyst til at gøre noget, selvom du ved, det er forkert? Har du nogensinde kigget på dit eget spejlbillede og fået lidt for mange sommerfugle i maven? Er du en kvinde på 50, der ligner en kvinde på 50? Er du vred over, at du er vred?

Du har uden tvivl hørt om Camille Cloud og hendes berømte powerbrevkasse. Camille Cloud har nemlig svaret på alt! Camille er tidens stemme og fremtidens håb, for hun har succes og har tænkt på alt, før hun blev født.

CAMILLE CLOUDS BREVKASSE er et stykke veloplagt satire over nutidens kultur med fokus på overfladisk selviscenesættelse og selfiedyrkelse. Forestillingen er en dramatisering af Line Knutzons humoristiske karaktermord på tidens succeskultur, hvor alting er 100 procent din egen skyld.Vi møder de ensomme og særlige karakterer, der som små skæbneportrætter samles på scenen og danner det måske mest absurde danmarksbillede til dags dato. Og svarene fra den benhårde Camille er måske ikke altid ligefrem den største hjælp.

Categories
Subtitle
Credits

Instruktør: HEINRICH CHRISTENSEN / Dramatiker: LINE KNUTZON OG HEINRICH CHRISTENSEN / Medvirkende: MALIN RØMER BROLIN-TANI, MARIANNE MORTENSEN, HENRIK PRIP OG SARA FANTA TRAORE / Scenograf: NADJA NABIL / Komponist: JONAS MUNCK HANSEN / Lyddesigner: RASMUS OVERGAARD HANSEN / Lysdesigner: MIKKEL GIVSKOV HANSEN OG MARTIN DANIELSEN

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89652
Own production
ProducerGæstespil fra Mungo Park
SpecificationsAldersgruppe: Fra 15 år
Genre: Moderne dramatik
Spilletid: Ca. 90 min. uden pause
Spillested: Teatret Møllen
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDdecember-sang
TitleDecember Sang
Description

Torsdag den 17. december kan du opleve danske højskolesange- og salmer i flotte folkemusikalske arrangementer fremført af en erfaren musiker-duo på blandt andet klaver, harmonika og guitar. Musikerne vil undervejs fortælle om sangene, og der vil også være mulighed for at synge med - på grund af COVID-19 - i begrænset omfang.

De to musikere er Sten Sejr og Niels Ørts Ottosen. Sten Sejr er uddannet kirkesanger og synger blandt andet i Det Kongelige Operakor. Niels Ørts Ottosen er organist og konservatorieuddannet folkemusiker. De arbejder tæt sammen til hverdag i Ramløse Kirke i Nordsjælland og deler en fælles passion for den danske sangskat.

OBS. Arrangementet er flyttet til HaderslevHus (Slotsgade 33, 6100 Haderslev). Tidspunktet er fortsat det samme.

 

Categorieshoejskolen
Subtitle
Credits
Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89667
Own productionX
Producer  
SpecificationsAldersgruppe: Fra 8 år
Varighed: Omkring 2 timer og 15 minutter
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDdengang-du-var-lille
TitleDengang du var lille
Description

Jeg skal fortælle dig en historie. Måske er det lidt DIN historie. Den findes inde i BOGEN. Det kan godt være, at du var lille dengang, men BOGEN er nødt til at være stor, for du oplevede så meget. Nu lukker jeg bogen op, og lur mig, om ikke du får øje på noget du genkender! DENGANG DU VAR LILLE er en poetiske småbørnsforestilling for de helt små teaterdebutanter.

Categoriesborneforestillinger
SubtitlePoetisk teater med dukker og musik for familiens yngste
Credits

Manuskript: SIGNE BIRKBØLL / Medvirkende: RAGNHILD KAASGAARD OG ERIK OLSEN / Dukkemager: SIGURD DISSING

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89659
Own production
ProducerGæstespil fra Riddersalen
SpecificationsSpilletid: Ca. 45 min.
Aldersgruppe: Mellem 1,5 og 4 år
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDdet-bimler-og-bamler
TitleDet bimler og bamler
Description

André har nisseblod i årerne. Hans tip-tip-tip-tip-oldefar var fortællenisse af første grad, og han elsker at fortælle de historier, hans oldefar har fortalt. Vidste du, at Bimler og Bamler var to nisser, der boede i kirkens klokketårn og ringede med klokkerne? BIMMM, BAMMM, BUMMM...!

Du vil også finde ud af, hvorfra nisserne fik deres røde nissehuer og en masse andre sandheder fra et hemmeligt nisseliv på støvede lofter, i hemmelige kamre og kongelige tårne.

OBS. Der bliver åbnet for publikum 20 minutter inden, at forestillingen begynder.

Categoriesborneforestillinger
SubtitleEn nissefortælling
Credits
Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/91968
Own production
ProducerGæstespil fra André Andersen Solo
SpecificationsAldersgruppe: Fra 4 år
Spilletid: Cirka 35 minutter
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDdet-ensomme-hjerte
TitleDet ensomme hjerte
Description

En stemningsfuld og musikalsk dramatisering af Tom Buk-Swientys roman af samme navn.

Da Katharina og Thomas i år 2000 rydder op i deres forældres dødsbo, gør de en overraskende opdagelse. Deres far, den dansk-tyske Hans Horn, havde gennem både ord og akvareller efterladt dem en gribende livshistorie. En fortælling om en verden i gradvis men markant forandring, om nazificering, om krig og om den uundgåelige indkaldelse til Wehrmacht.

Hans Horn, der voksede op i både Sønderjylland og Tyskland, var en intelligent mand med en kunstnerisk sjæl, og han var en begavet cellist. Horn var hverken den altopofrende helt eller den kyniske soldat, men et helt almindeligt menneske fanget i en ufattelig verden af kaos og død.

Teatret Møllens Ole Sørensen, Ane Hovby og Thomas C. Rønne lægger stemme og krop til Horn og hans børn samt til de mange skæbner, han mødte på sin utrolige rejse. Desuden medvirker et klassisk strygeensemble, som leverer forestillingens musikalske univers live på scenen.

 

Categoriesmoellens-forestillinger
Subtitle
Credits

Forfatter: TOM BUK-SWIENTY / Dramatiker: BRIAN WIND-HANSEN / Instruktør: RASMUS ASK / Medvirkende: OLE SØRENSEN, THOMAS C. RØNNE,  ANE HELENE HOVBY, ANNA SAKHAM JALVING, SILKE KIRSTINE EKMAN KIDHOLM OG MARTHA MARIE PETRI / Kapelmester og komponist: METTE DAHL KRISTENSEN / Lysdesign: STINE FUMZ / Dramaturg: GITTE VILLADSEN / Scenografisk koncept: RASMUS ASK, NIKOLAJ MINEKA OG STINE FUMZ

 

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89645
Own productionX
ProducerOptaget i Statens Kunstfonds Garantiordning for Turnerende Voksenteater. 
SpecificationsVarighed: 90 min. uden pause
Genre: Biografi
Aldersgruppe: Fra 15 år
ImagesFile: Det-Ensomme-Hjerte-Forestilling-12-scaled.jpg
Caption:

File: Det-Ensomme-Hjerte-Forestilling-11-scaled.jpg
Caption:

File: Det-Ensomme-Hjerte-Forestilling-10-scaled.jpg
Caption:

File: Det-Ensomme-Hjerte-Forestilling-9-scaled.jpg
Caption:

File: Det-Ensomme-Hjerte-Forestilling-8-scaled.jpg
Caption:

File: Det-Ensomme-Hjerte-Forestilling-7-scaled.jpg
Caption:

File: Det-Ensomme-Hjerte-Forestilling-1-scaled.jpg
Caption:

File: Det-Ensomme-Hjerte-Forestilling-2-scaled.jpg
Caption:

File: Det-Ensomme-Hjerte-Forestilling-3-scaled.jpg
Caption:

File: Det-Ensomme-Hjerte-Forestilling-4-scaled.jpg
Caption:

File: Det-Ensomme-Hjerte-Forestilling-5-scaled.jpg
Caption:

File: Det-Ensomme-Hjerte-Forestilling-6-scaled.jpg
Caption:

Videos
Downloads
ReviewsAuthor: Christina Beierholm, Kulturtid
Review: "Musikken er et kapitel for sig i denne forestilling, og man imponeres over, hvilke billeder tre strygere kan fremmane og understrege, og samtidig er de næsten usynlige og skygger ikke for fortællingen. Det er godt tænkt."
Rating: 6
Rating type:
Link: https://kulturtid.dk/teater/det-ensomme-hjerte/

Author: Michael Søby, CPHCulture
Review: "Iscenesættter Rasmus Ask har skabt et ualmindelig smuk og musikalsk forestilling, hvori han gør glimrende brug af de tre klassiske musikere på scenen - også i det bemærkelsesværdige lyddesign, der bevidst bryder med den klassiske pænhed, når krigens gru kommer helt tæt på. "
Rating: 5
Rating type:
Link: http://cphculture.dk/c740detensommehjerte.html

Author: ISCENE
Review: "Det ensomme hjerte er en virkelig fin forestilling, der formår at lade musik og skuespil smelte sammen til en velfungerende helhed."
Rating: 4
Rating type:
Link: https://iscene.dk/2020/11/12/det-ensomme-hjerte-teatret-moelen/

Author: Morten Hede, Jyllands-Posten
Review: "Teatret Møllen gør altså dét, de er bedst til, og med Rasmus Ask som iscenesætter og Brian Wind-Hansen som dramatiker får forestillingen sit særlige Møllen-udtryk."
Rating: 4
Rating type:
Link:

Author: Lene Kryger, Fyens Stiftstidende
Review: "En rå påmindelse om, at krigens sande tabere er enkeltpersonerne, der betaler en ubærlig pris for en despot og et systems dårskab. Den sandhed fortæller Teatret Møllen helt i Hans Horns ånd"
Rating: 4
Rating type:
Link:

Author: Sanne Halkjær Hebsgaard, Ungt Teaterblod
Review: "Det er en meget rørende forestilling publikum overværer, og som uden tvivl sætter tankerne i gang hos publikum, og lader dem sætte pris på det liv, de nu engang har."
Rating: 4
Rating type:
Link: https://ungtteaterblod.dk/anmeldelse-det-ensomme-hjerte-teatret-moellen/

Author: Michael Mogensen, JydskeVestkysten Haderslev
Review: "Musikken fungerer fremragende som forstærkning af en kendt historie om alle kriges rædsler, og hvad de gør ved de mænd, der igen og igen bliver sendt ud i dem, men dermed tager krigshistorien over."
Rating: 4
Rating type:
Link: https://jv.dk/artikel/anmeldelse-nyd-krigen-horn-freden-bliver-forf%C3%A6rdelig

Author: Børsen
Review: "En bevægende og begavet forestilling om det at blive hvirvlet ind i en modsætningsfyldt tilværelse."
Rating: 0
Rating type:
Link:

Author: JydskeVestkysten Sønderborg
Review: "En fremragende oplevelse."
Rating: 0
Rating type:
Link: https://jv.dk/artikel/det-ensomme-hjerte-som-teater-en-fremragende-oplevelse

Author: Ute Levisen, Der Nordschleswiger Haderslev
Review: "Das Stück „Det ensomme hjerte“ ist kein Wohlfühl-Theater. Das, was die Schauspieler auf die Bühne bringen, ist kühne Kunst."
Rating: 0
Rating type:
Link: https://www.nordschleswiger.dk/de/nordschleswig-hadersleben/kuehne-kunst

Author: Carl Skøtt, lokal skribent
Review: "Det ensomme hjerte er en forestilling, der bortset fra musikaliteten, er anderledes end de fleste andre Møllen-produktioner, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Scenerekvisitterne er alene nogle stole i et nøgent rum indrammet i sort, og i nogle scener agerer skuespillerne endda kun som skygger. Alt er det med til at fortælle om en dyster tid."
Rating: 0
Rating type:
Link:

Tour period2. november 2020 - 18. december 2020
Tour specificationsPris: 37.000 kr. eks. moms ved 250 tilskuere
Refusion: Refusionsgodkendt og optaget i Garantiordningen 20/21
Spilleareal: 9m x 7m x 5m (BxDxH)
Opstillingstid: 5 timer
Nedtagningstid: 3 timer
Mørklægning: Påkrævet
Strøm: 230V, 400 V (3 x 16 A), 400 V (3 x 63 A)
New Old
IDe-mol-o-min-moers-lebbe
TitleE mòl o min moers lebbe
Description

Ole Sørensen og Thomas C.Rønne er begge skuespillere på Møllen og aktuelle i forestillingen "Mod til at dræbe". Hvis man har set forestillingen, vil man vide, at det ikke er det eneste, de har til fælles – de er nemlig begge sønderjyder og taler ”æ sproch”. Derfor er de selvfølgelig værter for denne sønderjyske aften på Møllens Højskole.

Aftenens gæst er musiker Rikke Thomsen,der i 2019 udgav albummet “Omve’n Hjemve” med sange på sønderjysk. Rikke vil spille nogle af sine sange og sammen med Ole og Thomas blandt andet dykke ned i, hvordan det er at bruge sin dialekt i musikken og teateret.

Categorieshoejskolen
Subtitle- en sønderjysk aften på Møllen
Credits
Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89670
Own productionX
ProducerTeatret Møllens egenproduktion
SpecificationsAldersgruppe : Fra 15 år
Varighed: Omkring 2 timer og 30 minutter
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDen-lille-smule-ubehag
TitleEn lille smule ubehag
Description

Rystende komisk cancer-monolog.

Kan en historie om kræft være morsom? Uden tvivl!

I EN LILLE SMULE UBEHAG tager skuespiller Holger Østergaard publikum med på en humoristisk og gribende rejse, hvor Frank Fjordby, en 55-årig professor, får konstateret den hyppigste cancerform blandt mænd - prostatakræft. Med ét bliver Frank patientliggjort, og vi følger hans sygdomsforløb, imens Holger Østergaard zapper ind i de mange følelsestilstande og karakterer, Frank møder undervejs.

Det er den prisbelønnede dramatiker Jeff Metcalf, der følsomt og humoristisk har skrevet om sin egen transformerende rejse gennem kræften.Det er en historie om at skjule sandheden for dem, man har allermest kær, fordi man tror, det er det bedste for alle parter, indtil det går op for en, at det er den dummeste beslutning, man nogensinde har truffet.

Categories
Subtitle
Credits

Instruktør: PER SMEDEGAARD / Dramatiker: JEFF METCALF / Medvirkende: HOLGER ØSTERGAARD

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89655
Own production
ProducerGæstespil fra Teatret Svalegangen
SpecificationsGenre: Moderne dramatik
Aldersgruppe: Fra 15 år
Spillested: Teatret Møllen
Spilletid: 90 min. uden pause
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDen-musikalsk-aften-paa-moellen
TitleEn musikalsk aften på Møllen
Description

Kom med til en musikalsk aften på Teatret Møllen, hvor skuespiller Klaus Andersen sammen med Alex Bødiker dykker ned i fortællinger og sange om modsætningsforholdet mellem land og by, bondekultur og københavneri.

Arrangementet starter som altid om aftenen med fællesspisning og en sang fra højskolesangbogen.

Categorieshoejskolen
Subtitle
Credits
Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89671
Own productionX
ProducerTeatret Møllens egenproduktion
SpecificationsAldersgruppe: Fra 15 år
Varighed: Omkring 2 timer og 15 minutter
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDerna-i-krig
TitleErna i krig
Description

En original fortælling i historiske rammer.

Året er 1916, og 1. verdenskrig raser syd for Danmarks grænser. Den sønderjyske Ernas lettere retarderede søn bliver indkaldt til tysk militærtjeneste - men han bliver ikke alene. Erna drager med sin søn i krig for at beskytte ham – forklædt som mand! Det bliver begyndelsen på en fantastisk, gruopvækkende, absurd-humoristisk og brandvarm fortælling.

ERNA I KRIG er en dramatisering af Erling Jepsens anmelderroste roman fra 2018. Den vildtvoksende skælmehistorie fortælles af kun to skuespillere, der gestalter det store persongalleri samtidig med, at de forsyner beretningen med både sang og musik. Det er en fortælling om krig og kærlighed, om moderskab og nationalfølelse, om syfilis – og det vederkvægende ved en pandekage med syltetøj, når det regner med granater omkring én.

ERNA I KRIG er en udendørsforestilling. Hvis du har købt billet til denne særlige oplevelse, vil du i god tid få besked om det præcise spillested for den givne forestilling.

Categories
Subtitle
Credits

Instruktør og manuskript: PETER DUPONT WEISS / Medvirkende: TRINE PALLESEN OG MORTEN KJÆR / Scenograf: NADIA NABIL / Lysdesign:MORTEN DORVIN

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89661
Own production
ProducerGæstespil fra Kolding Egnsteater
SpecificationsGenre: Biografi
Aldersgruppe: Fra 15 år
Spillested: Udendørs
Varighed: 90 min. uden pause
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDfra-bog-til-teater
TitleFra bog til teater
Description
Categorieshoejskolen
Subtitle- Bag om Det ensomme hjerte
Credits

Hvordan bliver en stor roman til en stor teaterforestilling? Med kun en uge til premieren byder vi denne aften ind bag tilblivelsen af DET ENSOMME HJERTE. Historiker og forfatteren bag bogen, Tom Buk-Swienty, og dramatikeren bag Møllens version, Brian Wind-Hansen, tager plads i forestillingens scenografi til en samtale om arbejdet med at fortælle historien om Hans Horn i tekst og som teater.

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89664
Own productionX
ProducerTeatret Møllens egenproduktion
SpecificationsAldersgruppe: Fra 15 år
Varighed: Omkring 2 timer og 30 minutter
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDfremtidens-egnsteater
TitleFremtidens egnsteater
Description

I knap et halvt århundrede har Teatret Møllen været egnsteater for Haderslev og Sønderjylland. Det er vi meget stolte af, og i løbet af sæson 2019/2020 har Teatret Møllen spurgt sønderjyderne, hvad det særlige er ved vores egn. Det har vi gjort for at udfordre og udvikle den måde, vi er egnsteater på og for at belyse, hvordan vi forankrer Sønderjylland mere i kunsten og kunsten mere i Sønderjylland.

På denne højskoleaften vil dramaturg Gitte Villadsen fortælle os om hele projektet, og i sit lille talkshow-studie får hun selskab af vores egen teaterchef, Nikolaj Mineka, samt teaterdirektør for Nørrebro Teater i København, den sønderjyskfødte Mette Wolf.

Vær med til en spændende aften og byd ind med dine egne ideer og spørgsmål, når to stærke teaterchefer diskuterer, hvor fremtidens egnsteater bevæger sig hen, og hvordan søren man omsætter geografisk kultur til teater.

OBS. Skulle du eller dine ledsagere have allergener, og er der noget, I ikke kan tåle at spise, bedes I venligst give os besked herom, når I bestiller jeres billetter.

Categorieshoejskolen
Subtitle
Credits
Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89665
Own productionX
ProducerTeatret Møllens egenproduktion
SpecificationsAldersgruppe: Fra 15 år
Varighed: Omkring 2 timer og 30 minutter
ImagesFile: Mette-Wolf-Foto-Lis-Kasper-Bang-Nørrebro-Teater-Kopi-scaled-e1583315230165.jpg
Caption:

File: GitteVilladsen.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDgeneralforsamlingen
TitleGeneralforsamlingen
Description

Publikumsinvolverende forestilling, hvor demokratiet afgør historiens udfald.

Teatret Møllen er hele kommunens teater. I denne sæson tager vi GENERALFORSAMLINGEN med under armen og spiller rundt i kommunen i tre lokale forsamlingshuse, og vi håber, at publikum vil tage med os rundt, se forestillingen og besøge nogle af de idylliske landsbysamfund, der er i vores egn.

GENERALFORSAMLINGEN er en morsom, intens og rørende forestilling om dét at stå op for sit lokalsamfund, for andre og for sig selv. Instruktøren bag er Rasmus Ask, der efterhånden er et velholdt navn
blandt Møllens tilskuere, og som tidligere har stået bag en række af teatrets egne forestillinger, heriblandt Haabet og Mod til at dræbe. Det er ny dansk dramatik inspireret af virkelige fortællinger fra foreningslivet i det 21. århundredes Danmark.

Forestillingen præsenteres i samarbejde med Haderslev Teaterforening.

Categories
Subtitle
Credits

Instruktør: RASMUS ASK / Dramatiker:MORTEN DAHL LÜTZHØFT / Medvirkende: SOFIE ANCHER VEA, DORTHE HANSEN CARLSEN, MIKAEL HELMUTH, MORTEN KLODE OG MORTEN MOSGAARD / Scenograf: IDA MUNK ØRSTRØM / Dramaturg: GITTE VILLADSEN / Lysdesigner: SØREN LYDERSEN

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/search/generalforsamlingen
Own production
ProducerGæstespil fra Teater Jævn
SpecificationsGenre: Crossover
Aldersgruppe : Fra 18 år
Varighed: 90 min. inkl. pause
Spillested: Tørning Mølle (Tørningvej 6, 6500 Vojens), Bevtoft Forsamlingshus (Neder Jerstalvej 2, 6541 Bevtoft) og Jegerup Forsamlingshus (Bygaden 21, 6500 Vojens)
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDi-virkeligheden
TitleI virkeligheden
Description

Med tegning, musik, koreografi og en transparent medspillende scenografi glider ønsker, drømme, erindring og virkelighed ud og ind mellem hinanden i en sjov og poetisk forestilling for de 3 til 6-årige. Den rammer ned i en verdensforståelse, som for den aldersgruppe stadig er fuld af spørgsmål, undren, begejstring, fantasi og vidunderligt urealistiske forestillinger om, hvad man i virkeligheden kan.

Categoriesborneforestillinger
Subtitle
Credits
Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89650
Own production
ProducerGæstespil fra Teater Blik
SpecificationsAldersgruppe: Mellem 3 og 6 år
Spilletid: Cirka 35 minutter
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDmaj-sang
TitleMaj Sang
Description

Endnu engang inviterer vi indenfor til en hyggelig aften med sang og fællesskab. Denne gang er det sommermånederne, der står for døren, og vi kommer den varme årstid i møde med musik og udvalgte sange fra højskolesangbogen.

Vi starter med en velkomst fra aftenens forstander, hvorefter vi lægger ud med dagens første sang. Efterfølgende vil vi sætte os til bords, hvor der vil blive serveret et lækkert aftensmåltid. Når alle har tygget af, begynder vi med fællessangene sammen med pianist Niels Ørts Ottosen, der holder rytmen undervejs.

Categorieshoejskolen
Subtitle
Credits
Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89674
Own productionX
ProducerTeatret Møllens egenproduktion
SpecificationsVarighed: Omkring 2 timer og 15 minutter
Aldersgruppe: Fra 8 år
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDmirakolinas-fodbad
TitleMirakolinas fodbad
Description

Teater, vand, animation og magi for børn i alderen 3-8 år og deres voksne

Mirakolina elsker alt, der har med vand at gøre. Hun er i sit es, når hun har sine fødder i fodbad, for under vandet bliver hendes fødder til en havfruehale. En dag kommer vandnørden Jacques forbi tiltrukket af hendes sang. Han lejer sig ind hos Mirakolina og opdager ved et tilfælde, at hun er en havfrue. Jacques vil have hende med ud i havet, men mon Mirakolina tør springe ud af havfrueskabet?

NB. Spiller på Hotel Harmonien (Gåskærgade 19, 6100 Haderslev)

 

 

Categoriesborneforestillinger
Subtitle
Credits
Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89643
Own production
ProducerGæstespil fra Dansk Rakkerpak og Faster Cool   
SpecificationsAldersgruppe: Mellem 3 og 8 år
Spilletid: Cirka 35 minutter
ImagesFile: f477.jpg
Caption:

File: f476.jpg
Caption:

File: Mirakolinas-Fodbad-Ditte-Valente-1200x800-1.jpg
Caption:

File: f475.jpg
Caption:

Videos
Downloads
ReviewsAuthor: Betina Rex, Teateravisen
Review: "Mirakolinas fodbad" er en livsbekræftende, sjov og poetisk forestilling om at følge sit hjerte og sætte sig selv fri til at gøre og være der og det, man allerhelst vil."
Rating: 0
Rating type:
Link: http://www.teateravisen.dk/det-gaar-fint-i-fisk.html

Tour period
Tour specifications
New Old
IDmod-til-at-draebe
TitleMod til at dræbe
Description

Intenst drama på sønderjysk om magt og dominans.

En far er på et sjældent besøg hos sin søn, men gensynet er alt andet end hyggeligt. De strides om typiske hverdagsting, som for eksempel om vinduet skal være åbent, eller hvem der handler ind. Noget ulmer under overfladen, og da sønnens kæreste dukker op, bliver far og søns forhold sat yderligere under pres. Kæresten bliver – uden hun aner det – dråben, der får bægeret til at flyde over, og der bliver åbnet op for årtiers undertrykte følelser og minder.

Det stærke familiedrama er baseret på Lars Noréns forestilling fra 1978, der i Teatret Møllens opsætning får nyt liv med hjælp af kun ganske få rekvisitter og en minimalistisk scenografi. Faren spilles af Ole Sørensen, der i 2019 vandt en Reumert for sit portræt af faderen. Sønnen spilles af Thomas C. Rønne, der er kendt på Møllen fra blandt andet “Haabet” og “King Lear”. Og i rollen som kæresten medvirker færøske Durita Dahl Andreassen.

MOD TIL AT DRÆBE er en forestilling, der skal ses, hvis man er til socialrealisme og psykologiske thrillers. Det er et mesterligt opsat drama, der sætter tankerne i gang, og hvor man kommer hele følelsesregisteret igennem. Det er teater, der kan mærkes i hele kroppen.

Categoriesmoellens-forestillinger
Subtitle
Credits

Instruktør: Rasmus Ask • Dramatiker: Lars Norén • Medvirkende: Ole Sørensen, Thomas Jacob Clausen Rønne og Durita Dahl Andreassen • Lyddesign: Johannes Smed • Lysdesign: Stine Fumz • Scenografisk Koncept: Rasmus Ask og Nikolaj Mineka

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89653
Own productionX
ProducerTeatret Møllens egenproduktion
SpecificationsSpilletid: Ca. 100 min. uden pause
Genre: Thriller
Aldersgruppe: Fra 15 år
ImagesFile: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

Videos
Downloads
ReviewsAuthor: Kulturtid
Review: "Mod til at dræbe er et must see, hvis man er til socialrealisme og psykologisk drama, der kanbevæge og sætte tanker i gang. Her får man virkelig noget med hjem."
Rating: 6
Rating type:
Link: https://kulturtid.dk/

Author: Morten Hede, Jyllands-Posten
Review: "Iscenesættelsen af Rasmus Ask har et naturalistisk udtryk, hvor publikum er "fluen på væggen". Men vi betragter ikke blot forestillingen igennem "den fjerde væg". Vi bliver øjne i mørket, der overvåger Erik i det mareridt, han gennemlever."
Rating: 5
Rating type:
Link: https://jyllands-posten.dk/premium/kultur/anmeldelser/teater/ECE11894763/teatret-moellen-formidler-fint-lars-norens-mod-til-at-draebe/

Author: Sanne Halkjær Hebsgaard, Ungt Teaterblod
Review: "En detalje, der ikke er til at overse, er, at en stor det af dialogerne der bliver ført, foregår på sønderjysk. Det er meget oplagt, siden Teatret Møllens placering er i Sønderjylland. Jeg synes, det giver en kant, der passer utroligt godt til forestillingen. Ordene bliver ligesom kastet ud, kort og kontant."
Rating: 5
Rating type:
Link: https://ungtteaterblod.dk/anmeldelse-mod-til-at-draebe-teatret-moellen/

Author: KOP Kultur
Review: "Det er teater, der kan mærkes i hele kroppen. Mens mistanken om incest anes mere og mere som en grusom undertekst i dialogen, vokser klumpen i maven og spændingerne i kroppen. I en grad så man til sidst nærmest glemmer at trække vejret, og flere blandt publikum føler trang til at skærme udsynet med en hånd foran øjnene. Teater kan i sandhed være stærke sager."
Rating: 5
Rating type:
Link: https://www.facebook.com/kopkultur/posts/2809863185734428

Author: Ute Levisen, Der Nordschleswiger Haderslev
Review: "Das Publikum nimmt atemlos Anteil an diesem verstörenden Familiendrama, das unter die Haut geht – nicht zuletzt, weil die Skelette, die während der Vergangenheitsbewältigung von Vater und Sohn aus dem nicht vorhandenen Schrank purzeln, den Zuschauer mit womöglich selbst erlebten Schattenseiten des Lebens konfrontieren und ihn in einem psychologischen Würgegriff halten, bis der „Vorhang“ fällt. Dies ist, so viel sei an dieser Stelle verraten, beileibe keine Erleichterung."
Rating: 0
Rating type:
Link: https://www.nordschleswiger.dk/de/nordschleswig-hadersleben/100-minuten-im-wuergegriff

Author: Carl Skøtt
Review: "Teatret Møllens, Haderslev, dramatisering af Lars Noréns "Mod til at dræbe" føjer sig til de mange stjerneskud, Møllen har produceret. Ingen går uberørt fra den forestilling."
Rating: 0
Rating type:
Link: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10219304603218775&id=1021019359

Tour period11. januar 2021 til 21. februar 2021
Tour specificationsPris: 22.500 kr. eks. moms (ved 56 tilskuere eller efter aftale)
Refusion: Refusionsgodkendt og optaget i Turnénetværket 20/21
Spilleareal: Spilleareal: 10m x 8m x 4m (BxDxH)
Opstillingstid: 5 timer
Nedtagningstid: 3 timer
Mørklægning: Påkrævet
Strøm: 230 V, 400V (3x63 A)
New Old
IDnoget-om-anti-helte
TitleNoget om anti-helte
Description

Et undersøgende kig på manderollen anno 2020.

Tre mænd midt i livet med arbejde, parforhold, børn, skilsmisse, delebørn og dating vil være verdens nye helte. De vil turde gå ad mørke stier og se dæmonerne i øjnene.De vil kunne klare teenagedatteren, ex-konen, den nye kone, den kvindelige chef og fodbolddrengene på samme tid. Være mænd nok til det hele og mere til.

Manderollen har gennem et par generationer været gennem en voldsom forandring, og det kan være svært at finde de rigtige forbilleder at spejle sig i. I NOGET OM ANTI-HELTE får vi lov at komme helt ind under huden på tre mænd og opleve deres overvejelser om roller, identitet og forbilleder. De personlige fortællinger vokser frem af virkelighedens mandeverden i dag og publikum tages med på en smertelig ærlig, morsom og eftertænksom rejse.

Categories
Subtitle
Credits

Instruktør: MOQI TROLIN / Dramatikere: JENS ANDERSEN, THOMAS GULDBERG MADSEN, SUNE SKULDBØL VRAA, MOQI TROLIN OG KIM FAST JENSEN / Medvirkende: JENS ANDERSEN, THOMAS GULDBERG MADSEN OG SUNE SKULDBØL VRAA / Producent: GITTA MALLING / Scenograf: KIM FAST JENSEN

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89657
Own production
ProducerGæstespil fra Limfjordsteatret
SpecificationsGenre: Taleteater
Aldersgruppe: Fra 16 år
Spillested: Teatret Møllen
Varighed: 75 min. uden pause
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDopdagelse
TitleOpdagElse
Description

En rundrejse i en sjov og sansemættende verden. 

Tænd for sanseapparatet, skru op for hørebrillen og slip fantasien løs. I OpdagElse spiller Mathilde Eusebius den nysgerrige pige Else, der går på opdagelse i et visuelt og musikalsk landskab af bevægelige former og medspillende lyde. Her får hun skabt en fantasiverden, der viser sig måske slet ikke at være ren fantasi.

En forestilling, hvor intet er, som du gik og troede, det var. Alle ting på scenen rummer en hemmelighed, og hvis du lytter godt efter og åbner dit sind, så bliver du lukket ind i et fortryllende univers, hvor det usynlige bliver synligt, og det synlige magisk. En fin og finurlig forestilling for de mindste.

Categoriesborneforestillinger
Subtitle
Credits

Instruktør og dramatiker: Methe Bendix • Medvirkende: Mathilde Eusebius • Idé: Anne Dalsgaard og Methe Bendix • Scenografi og kostumer: Julie Forchhammer • Lysdesigner: Mikkel Jensen • Lyddesigner: Yann Coppier

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89654
Own production
ProducerProduceret af Teater Hund
SpecificationsSpilletid: Cirka 35 minutter
Alder: Fra 2 til 5 år
Spillested: Teatret Møllen
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDpalle-stadig-alene-i-verden
TitlePalle stadig alene i verden
Description

Hvad ville du gøre, hvis du var “Palle alene i verden”?

Palle blev helt alene i verden for første gang i 1942, hvor den ikoniske fortælling om drengen, der vågnede op til en tom verden, udkom. Der sket mange ting siden dengang. Der er mennesker i rummet, billederne på tv er i farver, og man kan købe toastere med både bluetooth og wi-fi-forbindelse. Det er her - 76 år senere – vi møder Palle igen. Han er gammel, træt, og bor på et plejehjem. Og nu pludselig en morgen vågner han op for at indse, at han endnu engang er helt alene i verden.

Snart må Palle tage alle kreative metoder i brug for at holde ensomheden ud. Heldigvis for Palle så har han en musikalsk sjæl og en god fantasi, men hvor længe kan musikken og historierne holde ensomheden på afstand? Og er Palle virkelig dømt til at være helt alene i de sidste år af sit liv?

PALLE STADIG ALENE I VERDEN fortælling med masser af nærvær, musik og humor og ikke mindst en fortælling, der tager fat i et utroligt vigtigt og relevant emne.

Categoriesmoellens-forestillinger
Subtitle
Credits

Instruktør: Ole Sørensen • Dramatiker: Brian Wind-Hansen • Medvirkende: Klaus Andersen

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89649
Own productionX
ProducerTeatret Møllens egenproduktion
SpecificationsVarighed: 60 min. uden pause
Aldersgruppe: Fra 15 år
Genre: Musikalsk monolog
Spillested: Teatret Møllen
ImagesFile: img4340.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: img4284.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: img4290.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: img4309.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: img4312.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: img4322.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: img4367.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: img4380.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: img4421.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: img4437.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: img4453.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: img4466.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

Videos
Downloads
ReviewsAuthor: Otto Pretzmann, Nordjyske Stiftstidende
Review: "Forestillingen er rig på humor, og vi får også lov til at fælde en tåre på rette tid og sted. Hele set-up'et kunne givetvis have fristet til sentimentale og trivielle betoninger, men der tabes ikke en maske undervejs."
Rating: 5
Rating type:
Link: https://nordjyske.dk/nyheder/kultur/palle-er-stadig-alene-i-verden-men-der-er-nok-palle-til-alle/c69f0a04-eb65-4aaf-817b-ffc4eb80add0

Author: Michael Mogensen, JydskeVestkysten Haderslev
Review: ”Palle stadig alene i verden ligner en tilbagevenden til Møllen Classic med en let skrabet scenografi, og det klæder forestillingen, hvor Klaus Andersen veksler mellem fortid og nutid på elegant vis, og budskabet står klart uden at møve sig på.”
Rating: 5
Rating type:
Link: https://www.jv.dk/haderslev/Da-Palle-blev-gammel-og-stadig-alene/artikel/2620039

Author: Sanne Halkjær Hebsgaard, Ungt Teaterblod
Review: "Klaus Andersen leverer et virkelig godt stykke arbejde i Palle stadig alene i verden. Det er især hans kontakt med publikum, som jeg bider mærke i."
Rating: 5
Rating type:
Link: https://ungtteaterblod.dk/anmedelse-palle-stadig-alene-i-verden-kolding-egnsteater-teatret-moellen/

Author: Morten Hede
Review: ”Og særligt Klaus Andersen imponerer i denne monolog. Palle er ægte, og virkeligheden trænger tydeligt igennem i karakteren. Han transformerer sig umærkeligt imellem de forskellige aldre, som Palle har igennem forestillingen.”
Rating: 4
Rating type:
Link: https://mortenhede.dk/anmeldelse-palle-stadig-alene-i-verden-teatret-moellen/

Author: Den 4. Væg
Review: ”Skuespiller Klaus Andersen gør her et mesterstykke; Han er fuldstændig skarp i sine transformationer, når han skifter mellem at spille den gamle Palle på plejehjemmet, den unge Palle når vi retrospektivt får fortalt hans livshistorie, og en fortæller som tager os i hånden gennem handlingen.”
Rating: 4
Rating type:
Link: https://den4vaeg.dk/2018/06/15/anmeldelse-palle-stadig-alene-i-verden/

Author: Lise Zeuthen, Holbaekonline.dk
Review: "Forestillingen kom ind under huden og mindede os om ensomhed, vores egen eller andres – eller vores frygt for den. Den gode stemning i foyeren betød, at vi delte en god oplevelse. Vi var ikke alene i Palles ensomme verden. Vi var sammen om ensomhed."
Rating: 0
Rating type:
Link: http://holbaekonline.dk/2020/01/30/anmeldelse-palle-stadig-alene-i-verden/

Author: Ute Levisen, Der Nordschleswiger
Review: "Basierend auf dem Manuskript von Brian Wind-Hansen und in der Regie von Ole Sørensen, ist dem Møllen mit seiner Inszenierung erneut ein ganz grosser Wurf gelungen: Voller Witz und noch mehr Wehmut. Vor allem aber packt das Theater Møllen damit ein hochaktuelles Thema dramatisch an: Wie gehen wir, wie geht unsere Geselleschaft mit alten Menschen um?"
Rating: 0
Rating type:
Link: https://www.nordschleswiger.dk/de/nordschleswig-hadersleben/genug-palle-fuer-alle

Author: Carl Skøtt
Review: ”Husdramatiker Brian Wind-Hansen er manden bag forestillingen, som han har skræddersyet til Klaus Andersen. Møllens Ole Sørensen har været instruktør. Den forestilling kan Møllen roligt sende på turné. Det meget stærke trekløver bag forestillingen lever i alle måder op til det høje niveau, som Møllen er kendt for.”
Rating: 0
Rating type:
Link:

Author: Indslag på TV2 Østjylland
Review: Indslag på TV2 Østjylland den 26. januar 2020, hvor tv-stationen var med, da PALLE STADIG ALENE I VERDEN spillede hos Randers EgnsTeater. Med sig havde de en særlig gæst, som havde et helt unikt forhold til den 77 år gamle børnebog 'Palle alene i verden'.
Rating: 0
Rating type:
Link: https://www.tv2ostjylland.dk/nyheder/26-01-2020/1930/palle-igen-alene-i-verden?autoplay=1#player

Tour periodTurnéperiode: 06.01 - 29.03 2020
Tour specificationsOpstillingstid: 1,5 time
Mørklægning: Delvis
Nedtagningstid: 1 time
Spilleareal: 1,5m x 1,5m x 3m (BxDxH)
Strøm: 230 V
Pris: 10.000 kr. eks. moms (ved 80 tilskuere) - 18.000 kr. ved køb af to forestillinger.
Refusion: Refusionsgodkendt og optaget i Turnénetværket 19/20
New Old
IDpigen-med-bomberne
TitlePigen med bomberne
Description

Tankevækkende teater om, hvad der kan sker, når unge bliver udsat for radikalisering og ekstremisme.

Forestillingen er den prisvindende instruktør Tue Bierings nyeste forestilling efter Dark Noon og de Reumert-vindende succeser ROCKY! og IMOD ALLE ODDS. I PIGEN MED BOMBERNE forsøger Tue Biering dog hverken at underholde, at afsløre eller at fælde dom. I stedet fokuserer forestillingen på alle dem, der i tiden efter afsløringen havde forskellige meninger om, hvorfor en 15-årig etnisk dansk pige fra en hyggelig sjællandsk by med kun 771 indbyggere pludselig planlagde bombeterror.

__________________________________________________________________________

Teatret Møllen søger piger til gæstespil af Mungo Park og Teatret st. tv

Til ”Pigen med bomberne” den 16. og 17. november søger Teatret Møllen lokale piger mellem 14 og 16 år til at medvirke i forestillingen. Skuespillererfaring er ikke nødvendigt, men man skal have lyst til at stå på scenen, turde være sig selv og gøre, hvad man løbende bliver instrueret til via sms’er gennem forestillingen. Det kunne for eksempel handle om at læse en besked højt, gå et bestemt sted hen eller spille et spil på sin telefon.

Vi lover en spændende oplevelse og sjovt forløb, hvor man får mulighed for at prøve at være en del af en professionel teaterproduktion og stå på scenen foran et publikum sammen med tre professionelle skuespillere. Opgaven er frivillig og ulønnet.

For at være med bedes du sende en mail afsted til sarah@teatretmoellen.dk eller sende en besked til tlf. 50 94 93 76 med dit navn, alder og et vellignende billede af dig selv. Du skal kunne deltage til en informationsaften med casting onsdag den 4. november og igen på forestillingsdagene mandag den 16. november fra klokken 15.30 til 22.00 og tirsdag den 17. november fra 14.00 til 22.00.

Categories
Subtitle
Credits

Instruktør og dramatiker: TUE BIERING / Medvirkende: BETINA GROVE, MARIANNE SØNDERGAARD OG STINE PRÆTORIUS / Scenograf: SIMONE BARTHOLIN / Lysdesigner: JANUS JENSEN / Lysdesigner: KARL SØRENSEN

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/91646
Own production
ProducerGæstespil fra Teatret st. tv og Mungo Park
SpecificationsGenre: Drama
Aldersgruppe: Fra 18 år
Spillested: Teatret Møllen
Varighed: 80 min. uden pause
ImagesFile: Bomberne.jpg
Caption:

File: Bomberne.jpg
Caption:

File: Bomberne.jpg
Caption:

File: Bomberne.jpg
Caption:

File: Bomberne.jpg
Caption:

File: Bomberne.jpg
Caption:

File: Bomberne.jpg
Caption:

File: Bomberne.jpg
Caption:

Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDromeo-julie
TitleRomeo + Julie
Description

Shakespeares udødelige klassiker fremført på dansk og tysk.

I byen Verona i Italien har de to rigeste og mest betydningsfulde familier, Montague og Capulet, hadet hinanden i årevis. Familierne er stort set ens. De er lige rige og stærke og lige optændt af gensidigt had fra både gammelt nag og ny strid. Begge slægter kæmper nu om magten i byen. Under overfladen ligger hadet og fjendskabet og ulmer, og der skal kun én gnist til, før stridighederne igen bryder ud i lys lue.

Midt i opgøret møder vi Romeo fra slægten Montague og Julie fra slægten Capulet, der trods deres familiers had forelsker sig blindt i hinanden. Hermed er den centrale strid bragt på banen: Kan børn af ærkefjender elske hinanden, eller er det dømt til at gå galt? Og hvad betyder så et navn? Kan deres kærlighed sone den uendelige strid mellem deres slægter, eller bliver de selv kvast i magtkampen?

Teatret Møllens ROMEO + JULIE skulle oprindeligt have haft premiere i sommeren 2020 i forbindelse med markeringen af genforeningen. Sådan blev det ikke, da teatret på grund af COVID-19 måtte aflyse den stort anlagte forestilling. Drømmen om at gennemføre forestillingen blev imidlertid ikke aflyst, og med hårdt arbejde og stor støtte fra partnere og tilskudsgivere er vi stolte over med et års forsinkelse at præsentere denne unikke udgave af verdens mest ikoniske kærlighedshistorie.

På scenen medvirker et cast bestående af ti skuespillere fra Danmark og Tyskland. Forestillingen spiller på Hotel Harmonien i Haderslev, der lige siden det 19. århundrede har været et mødested for de dansksindede borgere i Haderslev, og som også beværtede Christian 10. under hans rejse til det genforenede Sønderjylland i 1920.

Samarbejdspartnere

Teatret Møllens genforeningsprojekt "Romeo + Julie" er baseret på William Shakespeares klassiske historie. Forestillingen produceres i samarbejde med Sydslesvigsk Forening og Bund Deutscher Nordschleswiger. Projektet er støttet af Haderslev Kommune, der har udpeget forestillingen som kommunens fyrtårnsprojekt i forbindelse med markeringen. Derudover bliver projektet realiseret med støtte fra Kulturministeriets og Folketingets pulje til markering af Genforeningsjubilæet 2020, Augustinus Fonden samt A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Categoriesmoellens-forestillinger
Subtitle
Credits

Instruktør: RASMUS ASK / Medvirkende: ANDREA SPICHER, JENS KEPNY KRISTENSEN, CONNIE TRONBJERG, OLE SØRENSEN, THOMAS C. RØNNE, IZA MORTAG FREUND, KLAUS ANDERSEN, XENIA NOETZELMANN, STEPHAN BENSON OG THOMAS NIELSEN / Scenograf: LAURA RASMUSSEN / Lysdesign: SÚNI JOENSEN / Lyddesign: RUNE ABEL AAGAARD / Original titel: ROMEO AND JULIET / Forfatter: WILLIAM SHAKESPEARE / Dansk oversættelse: NIELS BRUNSE / Tysk oversættelse: FRANK GÜNTHER (HARTMANN & STAUFFACHER VERLAG)

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89662
Own productionX
ProducerTeatret Møllens egenproduktion
SpecificationsGenre: Romantisk tragedie
Aldersgruppe: Fra 15 år
Forventet varighed: Ca. 120 min. inkl. pause
Spillested: Hotel Harmonien (Gåskærgade 19, 6100 Haderslev)
Sprog: Der bliver talt både dansk og tysk i forestillingen
Premiere: 28. maj 2021 kl. 20.00
ImagesFile: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG.jpg
Caption:

File: IMG_7471.jpg
Caption:

File: IMG_7871.jpg
Caption:

File: IMG_7426.jpg
Caption:

Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDskrivebordet
TitleSkrivebordet
Description

I SKRIVEBORDET hyldes den fine relation mellem børn og deres bedsteforældre på trods af, eller måske netop fordi, at den ene står ved livets indgang og den anden ved livets udgang. Der eksisterer et ganske særligt og magisk rum, dér hvor børn og bedsteforældre mødes. Alt fra skrivebordsskuffen tages i brug, når historien om morfar og jeg fortælles med stempler, klipsemaskiner og sakse. Det er næsten lige før, man endda kan dufte piberøgen.

Categoriesborneforestillinger
SubtitleMorfar og jeg
Credits

Instruktør: JACQUES MATTHIESSEN / Medvirkende: SIF JESSEN HYMØLLER / Scenograf: ANNIKA NILSSON

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89646
Own production
ProducerGæstespil fra Teater Håndholdt
SpecificationsSpilletid: Ca. 35 min.
Aldersgruppe: Mellem 3 og 6 år
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDsolsorten
TitleSolsorten
Description

Gemytlig forestilling med musik, projektioner og dukkespil.

Hver dag farer Fru Meier rundt og gør sig alverdens bekymringer, mens Hr. Meier spiller musik og hygger sig med sine sysler. Men en dag finder Fru Meier en solsorteunge i sin kurv ude i haven, som hun er nødt til at tage sig af. Bekymringerne går dog ikke væk af den grund, og det går op for Fru Meier, at Piphans ikke kan flyve - og så tager Fru Meier sagen i egen hånd.

SOLSORTEN er en forestilling, der undervejs gør brug af musik, projektioner og dukkespil. Forestillingen er baseret på Wolf Erlbruchs velkenndte historie og fortalt for de 4 til 8-årige med klovne-logik, musik og poetisk flyvefærdighed. En munter forestilling, der handler om at turde at give slip på sine bekymringer og - måske - om at få vinger!

OBS. Arrangementet er flyttet til den 10. oktober 2021 klokken 11.00.

Categoriesborneforestillinger
Subtitle
Credits

Instruktør: Folmer Gry Kristensen • Scenografisk konsulent: Claus Helbo • Historie: Wolf Erlbruch • Medvirkede: Maria Myrgård, Sune Skuldbøl Vraa • Komponist: Sune Skuldbøl Vraa • Teknik, lys og bygger: Peter Rasmussen • Dukker: Katrine Karlsen • Kostume: Charlotte Calberg • Animationer: Dirck Backer

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89656
Own production
ProducerProduceret af Teater Patrasket og Carte Blanche
SpecificationsSpilletid: Cirka 35 minutter
Alder: Fra 4 til 8 år
Spillested: Teatret Møllen
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDsaesonafsloering-2
TitleSæsonafsløring 2021/22
Description

Kom og vær med, når vi har sæsonafsløring på Teatret Møllen, hvor vi offentliggør, hvilke forestillinger og arrangementer vi har på tapetet i den næste sæson – sæson 21/22.

Vi dykker ned i teatrets nye program, hvor teaterchef Nikolaj Mineka og en række af husets skuespillere vil gå mere i dybden med næste sæsons kommende forestillinger og events. Undervejs sørger vi for musik, kaffe og god stemning – og måske også lidt til den søde tand.

NB. Møllevenner kan deltage gratis sammen med én ledsager.

Categoriesandre-events
Subtitle
Credits
Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89771
Own production
Producer
Specifications
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDtatovering
TitleTatovering
Description

Hårdtslående og vedkommende socialrealisme.

Et slående og stærkt portræt af en kvinde i 20’erne, der i forsøget på at tage afsked med den far, hun aldrig lærte at kende, trevler sin rå fortid op. Stykket er skrevet og instrueret af Anna Malzer, Mungo Parks teaterdirektør, der i 2019 vandt en talentpris til Årets Reumert for hendes dramatikerdebut “16:29”.

I forestillingen medvirker Nana Morks og Sara Fante Traore, der begge leverer en kraftfuld præstation, når de lader sorgen, vreden og begejstringen få plads i deres portrætter af kvinden uden rettesnor og med sorgen uden på tøjet.

Den er hårdtslående og gør intet for at indynde sig, men insisterer på at give sit publikum et indblik i unge kvinders følelsesliv med en opvækst uden en fars kærlighed eller tilstedeværelse og alle de følger, det kan medføre.

Inden forestillingen den 19. januar er det et højskolearrangement i foyeren, hvor Anna Malzer og Nikolaj Mineka mødes til en samtale om kunstneriske visioner og det at være teaterchef for et lokalt teater (kræver særskilt billet).

OBS! Der anvendes stroboskoplys og kraftig røg i forestillingen. Røgen er vandbaseret og ufarlig.

 

Categories
Subtitle
Credits

Instruktør og dramatiker: ANNA MALZER / Medvirkende: NANA MORKS OG SARA FANTE TRAORE / Scenograf: SIMONE BARTHOLIN / Lysdesigner:MIKKEL GIVSKOV / Lysdesigner: EMIL BØLL

 

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89651
Own production
ProducerGæste spil fra Mungo Park 
SpecificationsGenre: Drama
Aldersgruppe: Fra 15 år
Spillested: Teatret Møllen
Varighed: 60 min. uden pause
ImagesFile: tatovering15-1024x995-1.jpg
Caption:

File: Tatovering14-scaled-1.jpg
Caption:

File: Tatovering13-1024x683-1.jpg
Caption:

File: tatovering.jpg
Caption:

Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDtaenk-hvis-man-havde-en-rejsegrammofon
TitleTænk, hvis man havde en rejsegrammofon
Description

Reumert-vindende forestilling, der er en hyldest til kærligheden, kunsten og livet.

Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon er en anmelderrost og smuk lille forestilling, der handler om pigen Viola. Hun synger for højt og drømmer for meget og er alt for nysgerrig til de tavse nordboer. Men en dag kommer en fremmed til byen, og verden åbner sig for Viola.

Forestillingen vandt i 2019 en Reumert i kategorien Årets Særforestilling og er instrueret af Hans Rønne, der har skabt en nærmest eventyrlig verden, hvor kernen er selve fortællingen. TÆNK, HVIS MAN HAVDE EN REJSEGRAMMOFON er skabt med få virkemidler og et stort overskud, der får publikum til at spidse ører og danne billeder i dem selv – både store som små.

Først lyder det som en krage, der sidder og skratter i et træ.
Så lyder det som en stemme, der synger fra bunden af en blikdåse.
Så kragen, der skratter,
Så stemmen fra blikdåsen.
Hun har aldrig hørt mage.
Hun er nødt til at se.

Categoriesborneforestillinger, moellens-forestillinger
Subtitle
Credits

Instruktør: Hans Rønne • Dramatiker: Bodil Alling • Komponist: Søren Søndberg • Medvirkende: Connie Tronbjerg, Peter Seligmann og Bodil Alling

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/82132
Own productionX
ProducerTeatret Møllens egenproduktion i samarbejde med Teatret Gruppe 38, Carte Blanche og Teater 2 Tusind.
SpecificationsAldersgruppe: Fra 8 år
Varighed: 45 min. uden pause
Genre: Familieforestilling
ImagesFile: prfotostilrejsegrammofon1.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: prfotostilrejsegrammofon2.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: prfotostilrejsegrammofon3.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: prfotostilrejsegrammofon6.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: prfotostilrejsegrammofon4.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: prfotostilrejsegrammofon8.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: prfotostilrejsegrammofon9.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

File: prfotostilrejsegrammofon10.jpg
Caption: Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

Videos
Downloads
ReviewsAuthor: Daniella Ottendal Skovgaard, Den 4. Væg
Review: "Det er meget svært for mig at sætte en finger på denne fine forestilling. Den er skrøbelig og smuk på samme tid, som silkepapir, der glider forsigtigt mellem fingrene, så det ikke går i stykker. Og vigtigst af alt er den inspirerende; til at se teater, til at ville lave kunst, til at formidle til børn og ikke mindst til at bruge sin fantasi. Rigtig flot forestilling!"
Rating: 6
Rating type:
Link: https://den4vaeg.dk/2019/03/13/anmeldelse-taenk-hvis-man-havde-en-rejsegrammofon/

Author: Morten Hede, Jyllands-Posten
Review: "Det er en nærmest arrogant demonstration af egne evner som teaterskabere og historiefortællere. Det havde været provokerende selvsikkert, hvis det ikke samtidig havde været så elskeligt og sympatisk udført."
Rating: 6
Rating type:
Link: https://jyllands-posten.dk/premium/kultur/anmeldelser/teater/ECE11184412/babettes-gaestebud-fortolkes-smukt-i-en-boerneteaterversion/

Author: Michael Søby, CHPCulture
Review: "Søren Søndbergs klædeligt diskrete musik understøtter indtrykket af en forestilling, der vil eftertænksomheden og TÆNK HVIS MAN HAVDE EN REJSEGRAMMOFON fremstår som et lille underfundigt mirakel, som ingen bør snyde sig selv for."
Rating: 6
Rating type:
Link: http://cphculture.dk/c488taenkhvismanhavdeenrejsegammofon.html

Author: Lene Grønborg Poulsen, IScene
Review: "Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon er teater, som med få virkemidler og stort overskud, får publikum til at spidse ører og danne indre billeder."
Rating: 5
Rating type:
Link: https://iscene.dk/2019/03/12/ultra-enkelt-og-ekstremt-virkningsfuldt-teater-om-modet-til-at-se-det-fremmede-i-ojnene/

Author: Sanne Halkjær Hebsgaard, UngtTeaterblod
Review: "Forestillingen får virkelig en til at føle sig som et barn igen, og alle elementer i forestillingen fungerer bare helt vildt godt. Selve historien der bliver fortalt, er utroligt gribende og fantasifuld. Og det er virkelig en historie alle kan give sig hen til."
Rating: 5
Rating type:
Link: https://ungtteaterblod.dk/anmeldelse-taenk-hvis-man-havde-en-rejsegrammofon-kulturstationen-horsens-teater-moellen-i-samarbejde-med-teatret-gruppe-38-carte-blanche-og-teater-2-tusind/

Author: Trine Wøldiche, Kulturmor.dk
Review: "Der er noget befriende enkelt over Hans Rønnes iscenesættelse. Fortællingen kommer i fokus og publikum – store som små – drages ind i en næsten eventyrlig verden."
Rating: 0
Rating type:
Link: http://www.kulturmor.dk/2019/03/09/taenk-hvis-man-havde-en-rejsegrammofon/

Author: Kirsten Dahl, Teateravisen.dk
Review: "Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon pirrer på betagende og enkel vis publikums forestillingsevne og stiller med humor og vid skarpt på vigtigheden af mellemmenneskeligt samvær og det at udleve sine drømme."
Rating: 0
Rating type:
Link: http://www.teateravisen.dk/en-hyldest-til-fantasien-og-det-livsbekraeftende.html

Tour periodSeptember 2019 / Januar 2020
Tour specificationsSpilleareal: 7m x 12m x 4,5m (BxDxH)
Strøm: Min. 380V, 3 x 16A., samt 230V
Mørklægning: Påkrævet
Opstillingstid: 2 timer
Nedtagningstid: 1 time
Pris: 12.500 kr. eks. moms ved 100 tilskuere
New Old
IDunder-huden
TitleUnder huden
Description

En forestilling om døden, sorgen og savnet.

UNDER HUDEN er en rå og hudløs forestilling skabt af teatergruppen Mærkværk i samarbejde med Teatret Møllen. I forestillingen følger vi tre venner, der får døden, sorgen og savnet tæt ind på livet, da en pige mister sin mor. Her kommer vi helt tæt på de unge og de voksne omkring dem og bliver klogere på, hvordan vi kan handle over for en elev, et familiemedlem eller en ven i sorg.

UNDER HUDEN er en forestilling, der vil have os til at være sammen og række ud, når nogen dør. Det er en velskrevet og veliscenesat forestilling, hvor scenografi og lysdesign sammen understøtter historiefortællingen.  En historie, der uden tøven tager fat på et alvorligt og besværligt emne, fordi det væsentligt.

De tre medvirkende, Ane Helene Hovby, Anne Gry Henningsen og Casper Sloth, bryder sammen tabuet og trodser berøringsangsten over for døden. Det er en kraftfuld forestilling, der rammer lige ned i de unges liv og udfordringer.

Categoriesmoellens-forestillinger
Subtitle
Credits

Instruktør: Maria Kjærgaard-Sunesen • Medvirkende: Ane Helene Hovby, Anne Gry Henningsen og Casper Sloth • Manuskript: Julie Petrine Glargaard • Scenografi: Mona Møller Schmidt

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89666
Own production
ProducerProduceret af Teatergruppen Mærkværk i samarbejde med Teatret Møllen
SpecificationsSpilletid: 60 min. uden pause
Alder: Fra 13 år
Spillested: Teatret Møllen
ImagesFile: under_huden.jpg
Caption:

File: under_huden.jpg
Caption:

File: under_huden.jpg
Caption:

File: under_huden.jpg
Caption:

File: under_huden.jpg
Caption:

File: under_huden.jpg
Caption:

File: under_huden.jpg
Caption:

File: under_huden.jpg
Caption:

Videos
Downloads
ReviewsAuthor: Ørkendrømme, Michael Svennevig
Review: "Det er en prægtig indsats. Temaerne er nødvendige og svære at komme udenom. Tak til teatret for at give håb i en tid med mange brydninger."
Rating: 0
Rating type:
Link: http://msvennevig.blogspot.com/2020/11/anmeldelse-under-huden-pa-teateren.html

Author: Morten Hede, Teateravisen
Review: "En særdeles intens forestilling, som fra første øjeblik griber publikum."
Rating: 0
Rating type:
Link: http://www.teateravisen.dk/maerkvaerk-udfordrer-tabu-om-doeden.html

Tour period
Tour specifications
New Old
IDviva-la-frida
TitleViva La Frida!
Description

Soloforestilling om Frida Kahlos liv.

VIVA LA FRIDA! ser tilbage på Frida Kahlos liv. Lillesøsteren Cristina reflekterer over et liv i Fridas altdominerende skygge.Her er sorgen over tabet af søsteren stor, men samtidig også en befrielse. For efter at have
levet et liv bag den feterede og opmærksomhedssøgende søster, står Christina nu på egne ben.

Historien begynder til Fridas begravelse, hvor Cristina skal sætte ord på sin søsters liv. Med en bænk, en brun habitjakke og et par støvler formår skuespiller Amira Jasmina Jensen at skabe et helt univers af
spænding, hvor man kommer hele følelsesregisteret igennem. Her folder Cristina historien om sin søster ud, og man er opslugt af fortællingen lige fra første til sidste replik.

Viva la Frida! er teater i særklasse, der samtidig kaster et anderledes blik på, hvad det er, der gør, at den mexicanske kunstner Frida Kahlo, 65 år efter sin død, stadigvæk kan inspirere og fascinere verden over.
Forestillingen er skrevet og skabt af Amira Jasmina Jensen, der med sin kraftfulde præstation finder nye facetter i Kahlo-søstrene og deres historie.

Categories
Subtitle
Credits

Instruktion: SIGNE HØRMANN SØRENSEN OG AMIRA JASMINA JENSEN / Medvirkende: AMIRA JASMINA JENSEN / Manuskript og scenografi: AMIRA JASMINA JENSEN

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89644
Own production
ProducerGæstespil fra Scene 42
SpecificationsGenre: Biografi
Aldersgruppe: Fra 14 år
Spillested: Hotel Harmonien (Gåskærgade 19, 6100 Haderslev)
Varighed: 50 min. uden pause
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
New Old
IDwalk-man
TitleWalk-Man
Description

Halsbrækkende hverdags-stunts, poesi, kærlig og sort-hvid humor.

WALK-MAN er en forestilling med masser af rå fysik, hverdags-stunts og attitude, når jorden under de fire performere bogstavelig talt forsvinder og de regler, rutiner og fælles normer, vi alle tager for givet, pludselig mister deres betydning. Et fodgængerfelt er ikke længere bare et fodgængerfelt, og god opførsel er ikke længere bare én ting.

Med WALK-MAN har Don Gnu formået at tage noget hverdagstrivielt og overset og forvandlet det til velkoreograferet underholdning. De fire talentfulde performere giver den masser af gas på scenen med deres maskuline fremtoning. WALK-MAN er en imponerende danseforestilling, der underholder, undersøger og udfordrer, og som i høj grad glimrer ved sine imponerende præstationer på scenen.

Categories
Subtitle
Credits

Koreograf: Kristoffer Louis Andrup Pedersen og Jannik Elkær • Medvirkende: Jeppe Kaas Vad, Jesper Hermansen, Petras Lisauskas og Kasper Buus • Scenografisk konsulent: Mathias Umaerus • Lysdesigner: Christoffer Brekne • Komponist: Alice Carreri

Ticket URLhttps://teatretmoellen.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/89658
Own production
ProducerProduceret af Don Gnu
SpecificationsVarighed: 65 min. uden pause
Alder: Fra 14 år
Spillested: Teatret Møllen
Images
Videos
Downloads
Reviews
Tour period
Tour specifications
Number of errors: 274