Danner - En grevinde af folket
Danner - En grevinde af folket

Danner - En grevinde af folket

Instruktør: PELLE NORDHØJ KANN / Dramatiker: LINE MØRKEBY / Medvirkende: LISE LAUENBLAD, ROLF HANSEN OG BRIAN HJULMANN / Scenograf: JOHANNE EGGERT / Musiker: MARIE LOUISE VON BÜLOW OG KAREN G. DUELUND / Koreograf: JANNIK ELKÆR

Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente, der var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov. Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger.

DANNER handler om en kvinde, der giver fanden i tidens normer, og som insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Hertil kommer en succesfuld forretning med parisermode. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd; avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun et barn med; kongen gifter hun.

Forestillingen præsenteres i samarbejde med Haderslev Teaterforening. I forbindelse med forestillingen er der mulighed for at tilkøbe en madbillet til forestillingen, som gælder for en lækker 2-retters menu fra Haderslev Hus, der bliver serveret to timer før forestillingen begynder.

NB. Spillested: Haderslevhus, Slotsgade 33

  • Spilletid: Ca. 80 min. uden pause
  • Genre: Ny dansk musikdramatik
  • Aldersgruppe: Fra 15 år