Flygt
Flygt

Flygt

INSTRUKTØR: JACOB SCHJØDT / DRAMATIKER: LINE MØRKEBY / SCENOGRAF: SIR GRAND LEAR / KOMPONIST: NIKOLAJ BUSK / MEDVIRKENDE: PELLE NORDHØJ KANN OG ROLF HANSEN

Som så mange andre danskere må Poul Henningsen og Arne Jacobsen flygte til Sverige, da besættelsesmagten natten mellem den 1. og 2. oktober 1943 indleder jagten på jøder, kommunister og andre på kant med nazisterne. PH, fordi han er på kant. Arne Jacobsen, fordi han er jøde.

Skæbnen vil, at de – to af danmarkshistoriens største arkitekter – flygter i den samme lille robåd over sundet fra Skodsborg strand til Landskrona denne råkolde, våde og blæsende nat.

Under disse ekstreme omstændigheder udspiller der sig et drama, hvor bølgerne i bogstaveligste forstand går højt. Mellem skumsprøjt og tyske projektører tager de to arkitekter fat i en diskussion om livet under besættelsen og om, hvilket ansvar man har som menneske og formgivende kunstner. Det bliver til en diskussion om arkitekturens, kunstens og det enkelte menneskes ansvar i en verden i krig.

Flygt præsenteres i samarbejde med Dansk Arkitekturcenter.

Gæstespil fra Det Flydende Teater

  • Genre: Musikdramatik
  • Aldersgruppe: Fra 15 år
  • Varighed: Ca. 80 min. uden pause