Grænsevogteren
Spillede 13. oktober 2023

Grænsevogteren

SØNDERJYLLANDS STEMME

Teatret Møllen, Sans-1 og Useeum • Manuskript: Brian Wind-Hansen • Medvirkende: Ole Sørensen, Asger Reher, Bodil Jørgensen, Thomas Clausen Rønne, Betty Glosted, Thomas Leth, Lærke Enevig Holst, Jesper Dupont, m.fl. • Instruktion og lyddesign: Jesper Dupont

Teatret Møllens repertoire med lydteater udbygges langsomt sæson for sæson. Den første lydforestilling, som publikum kan opleve til oktober, er GRÆNSEVOGTEREN, der originalt havde premiere på Møllen tilbage i 2016. En autentisk historie, der handler om oberst Svend Paludan-Müllers utrolige enmandskamp mod Gestapo.

Historien finder sted den 26. maj 1944, hvor det banker på Svends dør i Gråsten. Det er Gestapo. De forlanger at tale Obersten, men han svarer kort og kontant, at de kan vende tilbage når kontoret åbner klokken 10. Tyskerne nægter dog at gå. De sparker døren ind og… BANG! Obersten skyder en af de indtrængende, der falder død om i entreen, hvorefter resten stikker af. Det bliver begyndelsen på en intens skudkamp mellem Paludan og over 40 tyske soldater.

Teaterstykket var en undersøgende og spændingsfyldt monolog med Ole Sørensen på scenen. Ole er med igen i denne auditive version, hvor han som før har rollen som Svend Paludan-Müller. I denne version får han dog selskab af Asger Reher, Bodil Jørgensen og mange flere, som sammen med Ole vækker fortiden og dramaet til live.

OBS. Indgår ikke som en del af Teatret Møllens abonnementsordning.

Pris: 120 kr.
Varighed: Omkring 60 min.
Tilgængelig fra: 13. oktober 2023 kl. 12.00
Tilgængelig på: Du får adgang til lydforestillingen via appen Useeum (findes både til iOS og Android)

Scan QR-koden herunder med din telefon og klik på det efterfølgende link, der sender dig direkte til Teatret Møllens profil på Useeum, når først appen er downloadet og installeret.

Forestillingen spillede

  • Fre 13. oktober 2023 kl. 12:00 - Lydforestilling

Pressen skrev

  • "En rørende skæbnefortælling om en mand, der ikke vil gå på kompromis og se sit land i fjendens hænder. Men det er også en fortælling om mennesker, relationer og krig – og om, hvor svært det er at udpege én version af en historie, som værende den endegyldigt sande." - Trine Wøldiche, ISCENE