Romeo + Julie
Spiller 8. - 16. juni 2020

Romeo + Julie

Instruktør: RASMUS ASK / Medvirkende: ANDREA SPICHER, JENS KEPNY KRISTENSEN, CONNIE TRONBJERG, OLE SØRENSEN, THOMAS JACOB C. RØNNE, IZA MORTAG FREUND, CHARITY LAUFER, FRANK THIEL, MAJA JUHLIN OG ARI ALEXANDER / Scenograf: LAURA RASMUSSEN / Lysdesign: SÚNI JOENSEN / Original titel: ROMEO AND JULIET / Forfatter: WILLIAM SHAKESPEARE / Oversætter: NIELS BRUNSE

I en storslået opsætning og med et imponerende cast spiller Teatret Møllens ROMEO + JULIE rundtom i det smukke grænseland. Det bliver et brag af en fest, sanselighed og musik, når det ti personers store cast forfører publikum med denne verdensklassiker. Denne gang bliver det i helt unikke klæder, når Teatret Møllen forener det danske og det tyske sprog i Shakespeares udødelige ord.

Teatret Møllens ROMEO + JULIE er en storslået, intim, lystig og voldsom forestilling, der spiller på alle de helt særlige strenge, regionen besidder, og som i et helt unikt år, på en helt unik facon, præsenterer den evigtgyldige historie om to hjerter, to familier og nu også to lande.

Historien

"For never was a story more woe, than this of Juliet and her Romeo."

I byen Verona i Italien har de to rigeste og mest betydningsfulde familier, Montague og Capulet, hadet hinanden i årevis. Familierne er stort set ens. De er lige rige og stærke og lige optændt af gensidigt had fra både gammelt nag og ny strid.

Hvad der egentligt startede konflikten, er der nærmest ingen af familierne, der længere kan huske. Nu kæmper begge slægter om magten i byen. Hadet og fjendskabet ligger og ulmer lige under overfladen og med bare en enkelt gnist, kan stridighederne hurtigt bryde ud i lys lue igen.

Midt i striden møder vi Romeo Montague. Romeo er ulykkeligt forelsket i en vis Rosalina, men han lader sig alligevel lokke med af sine venner til maskebal hos ærkefjenden Capulet. Det er til maskeballet her, at Romeo for første gang møder Julie Capulet. De forelsker sig, selvom de begge har taget maskerne af og opdager, hvem de er – og hvilken familie de kommer fra.

Og hermed er den centrale strid bragt på banen: Kan børn af ærkefjender elske hinanden, eller er det dømt til at gå galt? Og hvad betyder så et navn? Kan deres kærlighed sone den uendelige strid mellem deres slægter, eller bliver de selv kvast i magtkampen?

Spillested

Romeo + Julie skal ikke spille på Teatret Møllen, men bliver derimod opført i et telt, der kommer til at rejse rundt i landet ved den dansk-tyske grænse. Forestillingen bliver først opført ved Damparken i Haderslev og kommer efterfølgende til at spille i Gottorp, Flensborg og Augustenborg.

En forestilling på dansk og tysk

ROMEO + JULIE opføres i forbindelse med den nationale markering af genforeningen mellem Sønderjylland og resten af Danmark i 1920. Ligesom i Shakespeares klassiker er båndene på kryds og tværs af grænsen mellem Danmark og Tyskland komplekse og nuancerede med deres ekstremer af usandsynlige venskaber og nedarvet foragt.

Romeo + Julie er i vores optik den perfekte fortælling til markeringen af Genforeningen 2020. Konflikten imellem de to familier i Verona er en blanding af gammelt had med glemte rødder og en ungdoms kærlighed, der bryder alle grænser.

I vores opsætning taler Romeo og hans familie dansk, mens Julie og hendes familie taler tysk. Med de to sprog bringer vi Shakespeares klassiker op i en tid, hvor landegrænser bliver definerende for, hvem vi er, og hvor alle udvekslinger af ord – i had eller kærlighed – vækker historisk genklang. Læs mere om projektet her.

Billetter og salg

En billet til Romeo + Julie koster 260 kroner per styk - både for voksne, abonnenter og pensionister. Er du studerende eller under 25 år, kan du få en billet til 135 kroner. Billetter kan købes her.

Samarbejdspartnere

Teatret Møllens genforeningsprojekt "Romeo + Julie" er baseret på William Shakespeares klassiske historie. Forestillingen produceres i samarbejde med Mungo Park Kolding, Sydslesvigsk Forening og Bund Deutscher Nordschleswiger. Projektet er støttet af Haderslev Kommune, der har udpeget forestillingen som kommunens fyrtårnsprojekt i forbindelse med markeringen. Derudover bliver projektet realiseret med støtte fra Kulturministeriets og Folketingets pulje til markering af Genforeningsjubilæet 2020, Augustinus Fonden samt A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Du kan læse mere om forestillingen og om genforeningen her.

Teatret Møllens egenproduktion
 • Aldersgruppe: Fra 15 år
 • Forventet varighed: Ca. 120 min. inkl. pause
 • Genre: Romantisk tragedie
 • Sprog: Der bliver talt både dansk og tysk i forestillingen
 • Premiere: 8. juni 2020 kl. 20.00

Forestillingen spiller

 • Man 8. juni 2020 kl. 20:00 : Aflyst - Haderslev Dampark
 • Ons 10. juni 2020 kl. 20:00 : Aflyst - Haderslev Dampark
 • Tor 11. juni 2020 kl. 20:00 : Aflyst - Haderslev Dampark
 • Fre 12. juni 2020 kl. 20:00 : Aflyst - Haderslev Dampark
 • Lør 13. juni 2020 kl. 20:00 : Aflyst - Haderslev Dampark
 • Man 15. juni 2020 kl. 20:00 : Aflyst - Haderslev Dampark
 • Tir 16. juni 2020 kl. 20:00 : Aflyst - Haderslev Dampark