Romeo + Julie
Spiller 8. - 16. juni 2020

Romeo + Julie

Original titel: ROMEO AND JULIET / Forfatter: WILLIAM SHAKESPEARE / Oversætter: NIELS BRUNSE

Instruktør: RASMUS ASK / Medvirkende: ANDREA SPICHER, JENS KEPNY KRISTENSEN, CONNIE TRONBJERG, OLE SØRENSEN, THOMAS JACOB C. RØNNE, IZA MONTAG FREUND, CHARITY LAUFER, FRANK THIEL, MAJA JUHLIN, M.FL. / Scenograf: LAURA RASMUSSEN / Lysdesign: SÜNI JOENSEN

Teatret Møllens Romeo + Julie er en storslået, intim, lystig og voldsom forestilling, der spiller på alle de helt særlige strenge, regionen besidder, og som i et helt unikt år, på en helt unik facon,
præsenterer den evigtgyldige historie om to hjerter, to familier og nu også to lande.

"For never was a story more woe, than this of Juliet and her Romeo."

I byen Verona i Italien har de to rigeste og mest betydningsfulde familier, Montague og Capulet, hadet hinanden i årevis. Familierne er stort set ens. De er lige rige og stærke og lige optændt af gensidigt had fra både gammelt nag og ny strid.

Hvad der egentligt startede konflikten, er der nærmest ingen af familierne, der længere kan huske. Nu kæmper begge slægter om magten i byen. Hadet og fjendskabet ligger og ulmer lige under overfladen og med bare en enkelt gnist, kan stridighederne hurtigt bryde ud i lys lue igen.

Midt i striden møder vi Romeo Montague. Romeo er ulykkeligt forelsket i en vis Rosalina, men han lader sig alligevel lokke med af sine venner til maskebal hos ærkefjenden Capulet. Det er til maskeballet her, at Romeo for første gang møder Julie Capulet. De forelsker sig, selvom de begge har taget maskerne af og opdager, hvem de er – og hvilken familie de kommer fra.

Og hermed er den centrale strid bragt på banen: Kan børn af ærkefjender elske hinanden, eller er det dømt til at gå galt? Og hvad betyder så et navn? Kan deres kærlighed sone den uendelige strid mellem deres slægter, eller bliver de selv kvast i magtkampen?

Forestillingen

Romeo + Julie skal ikke spille på Teatret Møllen, men bliver derimod opført i et telt, der kommer til at rejse rundt i landet ved den dansk-tyske grænse. Forestillingen bliver først opført ved Damparken i Haderslev og kommer efterfølgende til at spille i Gottorp, Flensborg og Augustenborg. Der er åbnet for billetsalget til forestillingerne i Haderslev, og der bliver snart mulighed for at købe til de øvrige spillesteder.

Billetpriser

En billet til Romeo + Julie koster 260 kroner per styk - både for voksne, abonnenter og pensionister. Er du studerende eller under 25 år, kan du få en billet til 135 kroner. Billetter kan købes her.

Samarbejdspartnere

Teatret Møllens genforeningsprojekt "Romeo + Julie" er baseret på William Shakespeares klassiske historie. Forestillingen produceres i samarbejde med Mungo Park Kolding, Sydslesvigsk Forening og Bund Deutscher Nordschleswiger. Projektet er støttet af Haderslev Kommune, der har udpeget forestillingen som kommunens fyrtårnsprojekt i forbindelse med markeringen. Derudover bliver projektet realiseret med støtte fra Kulturministeriets og Folketingets pulje til markering af Genforeningsjubilæet 2020, Augustinus Fonden samt A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Du kan læse mere om forestillingen og om genforeningen her.

Teatret Møllens egenproduktion
  • Aldersgruppe: Fra 15 år
  • Forventet varighed: Ca. 120 min. inkl. pause
  • Genre: Romantisk tragedie
  • Premiere: 8. juni 2020 kl. 20.00

Forestillingen spiller