Vores sønderjyske egn

Vores sønderjyske egn

- et lille digitalt talkshow

Værter: GITTE VILLADSEN OG PETER GRAN BOESEN

Vi taler om MAD, HUMOR og ARBEJDE i Sønderjylland. Vi har spændende gæster med, og DU er mere end velkommen til at deltage aktivt i debatten på Teatret Møllens Facebook-side under liveudsendelserne den 26. maj, 3. juni og 11. juni – hver gang kl. 19.30 - 20.15.

Er sønderjysk madkultur andet og mere end en pølse, du kan købe i Netto? Er ”Sinne mæ æ vinne” sønderjysk for mindfulness? Og er sønderjyder generelt mere tilbøjelige til at nævne, hvor de kommer fra?

Teatret Møllen er egnsteater i Haderslev og Sønderjylland. Derfor engagerer vi os i, hvad det betyder at være teater for en egn. Vi er nysgerrige på at finde nye fortællinger om de mennesker, der bor her på egnen eller kommer herfra.

I maj og juni præsenterer vi derfor tre små digitale talkshows, hvor vi vil bruge teaterets platform på en ny måde til at dykke ned i et emne, der ligger os meget på hjerte: Hvad kendetegner vores sønderjyske egn og de mennesker, der bor i eller kommer fra Sønderjylland?

Vi har talt med sønderjyderne
Det lille talkshow tager udgangspunkt i en lang række samtaler, som vi henover vinterhalvåret har haft med en masse forskellige mennesker med tilknytning til Sønderjylland – lige fra bloggere til avisredaktører, menighedsråd og efterskoleelever om ”Vores sønderjyske egn”. Samtalerne har peget på tre temaer, som, vi synes, er særlige for Sønderjylland – nemlig: MAD, HUMOR og ARBEJEDE. Derfor vil de tre temaer danne rammen for hver af de tre små digitale talkshows.

Hvad kan du opleve?
Det lille digitale talkshow bliver hver gang gæstet af to spændende meningsdannere, tænkere, kunstnere og andre personligheder med tilknytning til det sønderjyske til en samtale om temaerne MAD, HUMOR og ARBEJDE. Det krydres med musikalske indslag og en livedebat med ”publikum”, der hjemme fra tastaturet kan give deres mening til kende, stille spørgsmål til gæsterne og bidrage med deres egne fortællinger.

Corona-version
Det kan virke som om, verden er gået i stå i denne coronatid, og tiden har gjort det vanskeligt at komme i teatret. På Teatret Møllen bruger vi tiden til udvikling og refleksion – og publikum er inviteret med. Derfor er vi glade for at kunne præsentere ”Vores sønderjyske egn – et lille digitalt talkshow”, fordi det lader os være i dialog med vores publikum. Teatret lever i nærværet og livet, men vi kan bruge den nye digitale tilstedeværelse til at udvikle teatret og samtale om det. Når publikum ikke kan komme i teatret, må teatret komme til publikum.

Platform
Vi sender live på Teatret Møllens Facebook-side, der kan tilgås via linket her.

“Vores sønderjyske egn – et lille digitalt talkshow” er del af Teatret Møllens undersøgelse om udnyttelse og udvikling af den lokale forankring.

  • Varighed : Ca. 45 min.
  • Pris: Alle kan gratis følge med i udsendelsen via Facebook