Vuggeviser For Voksne

Vuggeviser For Voksne

Idé, koncept og instruktion: Nikolaj Mineka • Kapelmester: Mathias Gregersen • Scenograf: Johanne Eggert: • Medvirkende: Sara Line Møller Olsen, Mathias Gregersen, Marco Dania og Simon Eskildsen

Klokken er mange, og nyhederne er begyndt i stuen inde ved siden af. Pigen og drengen er i nattøj. De skulle egentlig sove, men på børneværelset er der ikke ro. For natlampen er blevet til en projektør, mors hårbørste til en mikrofon, og på gulvet er bamserne stillet op som publikum.

"Vuggeviser" er en kabaret fra børneværelset, hvor de voksnes bekymringer langsomt er begyndt at snige sig ind. På scenen synger de to skuespillere sig igennem en buket af sange fra den danske sangskat - fra Røde Mor og Omsen og Momsen til Benny Andersens "Hymne til natten".

Vokalerne akkompagneres af en tøjdyrsudklædt orkestertrio, og sammen danner de en vuggeviseaften, der stiller spørgsmål til livet og til det at blive voksen. For var vi i virkeligheden lykkeligere, da vi endnu ikke helt forstod, hvad sangene handler om?

Ud af kærligheden til den danske sangskat sprang også sidste sæsons forestilling "I fornuftens land" med tekst og musik af det danske sangikon Niels Hausgaard. Nu tager vi tråden op igen, men denne gang breder musikken sig ud over Haugaards univers og helt ind i børnenes.