Møllen kickstarter sæson 23/24 med gratis sommerteater

stormen-2

Den første forestilling i den nye sæson bliver et gæstespil af teaterkollektivet Shakes og Folketeatret. Hvert år turnerer de rundt i sommermånederne med en forestilling af Shakespeare, og i år er valget faldet på den verdenskendte dramatikers historie; STORMEN. En forestilling, du til august kan opleve kvit og frit på Elmegården i Sommersted.

STORMEN er en heftig og overnaturlig historie, hvor to brødres intriger udspiller sig blandt en gruppe skibbrudne på en øde ø. En historie, om besiddertrang, hævn og had, kærlighed og tilgivelse. Teatergruppen Shakes er et cyklende teater, så hele forestillingen bliver spillet på og omkring en håndfuld ladcykler, imens de medvirkende er iklædt genbrugs-fashion kostumer, outrerede parykker og alt, alt for meget sminke.

Forestillingen spiller i Sommersted den 11. august klokken 18.30 på Elmegården. Adressen er Damager 7, 6560 Sommersted. Det er det samme sted, hvor Teatret Møllen sidste sommer var forbi med ”Den vægelsindede”. Vi har sørget for godt vejr, og publikum skal bare selv tage noget at sidde på med – en klapstol eller lignede. Det er en sjov og underholdende forestillinger, der som nævnt kan opleves helt gratis. Der skal ikke bestilles billetter i forvejen, og der er mulighed for at købe drikkevarer undervejs.

Få teatret med hjem i stuen

Som noget nyt i den kommende sæson kan du se frem til at opleve den første af Teatret Møllens såkaldte lydforestillinger. Her har Møllen genskabt forestillingen ”Grænsevogteren” fra 2016 i en ny version, der dog ikke udspiller sig på scenegulvet. I stedet har forestillingen fået et podcast-lignende format, hvor Ole Sørensen, der også medvirkede i monologen fra 2016, sammen med en række andre skuespillere vækker historien til live på ny i en auditiv-udgave, der udkommer til efteråret.

”Grænsevogteren” er en del af et lokalforankret lyd- og teaterprojekt under titlen SØNDERJYLLANDS STEMME. Projektet er udviklet i et tæt samarbejde mellem Teatret Møllen, Sans-1 og Useeum og giver dig mulighed for at lytte til og opleve forestillinger fra Teatret Møllen med rødder i Sønderjyllands historie og traditioner.

Helt lavpraktisk foregår det ved, at du køber en given lydforestilling via din telefon eller computer, som du derefter kan lytte til lige der, hvor du vil – lige så mange gange som du vil. Du kan endda opleve historierne på de særlige steder i Sønderjylland, hvor de udspiller sig.

Lydforestillingen med ”Grænsevogteren” har premiere den 13. oktober, hvor alle kan gå ind og købe sig adgang til forestillingen. Du kan opleve en lille smagsprøve på lydforestillingen i videoen herover.

Åbne auditions på Teatret Møllen til "Margrete I"

Opslaget blev delt 83 gange og set af næsten 2000 personer, da Teatret Møllen sidst i maj eftersøgte en skuespiller, der kunne medvirke i teatrets kommende forestilling, ”Margrete I”. Det var der heldigvis mange, der var interesserede i, og den 9. juni afholdt vi derfor en række auditions på Møllen for at finde den rette person, der kunne medvirke i forestillingen – og hende har vi fundet nu.

Der var mange gode kandidater, men valget faldt på Mette Gregersen, der er uddannet skuespiller på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus fra 2017. Mette har i de seneste år medvirket i en stribe forestillinger, senest med Teater Apropos’ ”Fuck!”. Foruden hendes roller på de skrå brædder vil I måske genkende Mette fra diverse film- og tv-produktioner, hvor hun blandt andet har medvirket i julekalenderen ”Mikkel og Guldkortet”.

Mette Gregersen kommer til at spille sammen med Teatret Møllens Connie Tronbjerg og Emma Silja Sångren, der også tidligere har medvirket i Møllens forestillinger. Alle tre kommer til at spille forskellige udgaver af den danske kongedatter, ligesom de også kommer til at spille nogle af de øvrige karakterer, der indgår i historien. Prøverne til forestillingen begynder til september, og vi glæder os rigtig meget her på Møllen til at byde vores nye kollega velkommen.

“Margrete I” har premiere den 4. november 2023.