Til teaterseminar i Esbjerg

Sidste weekend var Teatret Møllen endnu engang med til Danmarks Teaterforeningers årlige teaterseminar, hvor teatre fra hele landet præsenterer de forestillinger, der skal ud at spille rundt omkring i Danmark i sæson 23/24. I år blev seminaret afholdt på Musikhuset Esbjerg, og på Teatret Møllen havde vi to forestillinger med under armen, som vi glædede os til at præsentere for de deltagende – og som også kan opleves på Møllen i næste sæson.

Den første forestilling er ”Alle gode ting”, der er baseret på den engelske dramatiker Duncan Macmillans ”Every Brilliant Thing”. Forestillingen handler om en mand, der fra barnsben begynder at lave en liste over alle de ting i verden, der vækker glæde – alt lige fra ”Solskin” til ”At drømme, at man flyver”. Det er en livsbekræftende monolog fyldt med humor. Forestillingen instrueres af Nikolaj Mineka, og hovedrollen spilles af Klaus Andersen.

Den anden forestilling er en dramatisering af Anne Lise-Marstrand-Jørgensens anmelderroste roman ”Margrete I”. Her følger vi Danmarks første kvindelige regent i en fortælling om hendes vej til magten. Det er en beretning om de strabadser og prøvelser, som Margrete måtte gå igennem – både som barn, som mor og som dronning. I forestillingen medvirker tre skuespillere, heriblandt Connie Tronbjerg og Emma Silja Sångren. ”Margrete I” instrueres af Rasmus Ask, der senest har instrueret Teatret Møllens ”Et juleeventyr” og ”Den første sten”.

"Et juleeventyr" på danmarksturné

Teatret Møllens ”Et juleeventyr” havde premiere den 5. november og er sidenhen, efter en udsolgt periode i Haderslev, rullet ud af huset og er nu på turné og spiller på spillesteder i hele landet. Forestillingen varer godt og vel en time og indeholder flere uhyggelige scener. Det har heldigvis ikke afskrækket publikum alt for meget, og tilbagemeldingen fra både dem og anmelderne har indtil nu været meget positive.

Hos anmeldermediet Kulturtid roser Christina Beierholm forestillingen og særligt de to medvirkende skuespillere, Ole Sørensen og Iza Mortag Freund. Hun pointerer, at det er en forestilling, der slipper fantasien løs, og Christina Beierholm sender ”Et juleeventyr” videre med fem stjerner i sin anmeldelse. Ligeledes begejstret var Flensborg Avis’ anmelder, da han så forestillingen i Flensborg den 17. november. Her giver han ”Et juleeventyr” seks stjerner og skriver:

“Hvis du har chancen for at tage ind og se denne forestillingen andre steder, så gør det. Den er fyldt med nærvær og intensitet, og det er noget, jeg på det seneste har savnet i dansk teater. Møllens måde at behandle Dickens’ stof på er bare magisk.”

Skulle du have lyst til at se eller gense ”Et juleeventyr”, kan du her se, hvor og hvornår du kan opleve forestillingen. 

Elsebeth tryller gamle kostumer om til udklædningstøj for børn

Elsebeth Hede er Teatret Møllens faste syerske og kostumier og har, i samarbejde med de tilknyttede scenografer, lavet kostumerne til mange af teatrets forestillinger, heriblandt ”Den vægelsindede”, ”Et juleeventyr”, ”Romeo + Julie” og ”Den første sten”. I løbet af de sidste par uger har hun taget nogle af Møllens gamle kostumer, stofrester og andet genbrugstøj og syet dem om til de fineste kostumer, der nu frit kan benyttes af teatrets yngste publikum, når der er børneforestillinger på teatret.

I kan se et udvalg af kostumerne i videoen, hvor Elsebeth selv præsenterer nogle af dragterne. Som supplement til de forskellige kostumer kommer der også til at være et udvalg af hatte og forskellige rekvisitter, som børn og barnlige sjæle kan lege med på den lille scene i teatrets foyer inden eller efter, at de har været inde og se børneteater på Møllen.

Hvis du synes, det lyder sjovt og har lyst til at kigge forbi, så kan du her se en oversigt over alle teatrets børneforestillinger i denne sæson. En børnebillet koster 50 kroner, og hvis du tilmelder dig som Mølleven, kan du gratis medbringe ét barn til alle teatrets børnegæstespil. Som altid er der også frugt og rød saftevand til de mindste, og du er altid velkommen til at ringe til teatret, hvis du skulle have spørgsmål til, hvorvidt en given forestilling er noget for dit barn eller barnebarn.