Det bliver ikke helt "Same procedure as last year"

Det bliver ikke helt den samme forestilling, publikum kommer til at opleve, når de sætter sig ind for at se Teatret Møllens ”Same procedure as last year” sammenlignet med forestillingen fra 2018. Overordnet set er historien den samme, men da forestillingen indeholder flere referencer til nutiden, som ikke længere vil være aktuelle, har der været behov for at opdatere manuskriptet enkelte steder.

Det er eksempelvis tilfældet med Haderslevs borgmester, H. P. Geil, der bliver nævnt undervejs, men eftersom han her på den anden side af kommunalvalget ikke er borgmester meget længere, bliver referencen opdateret til noget mere aktuelt.

Den største ændring i forestillingen bliver dog formentligt, at tigeren – i form af Klaus Andersen – for nyligt har fået en ny hofte, og at han derfor er knap så mobil, som han ellers er normalt. Stykket vil dog langt fra være det samme, hvis Klaus Andersen ikke var med. Derfor arbejdes der på en løsning, hvor tigerskindstæppets ”immobilitet” kommer til at blive inkorporeret som en del af forestillingen.

”Same procedure as last year” spiller på Møllen fra den 27. – 31. december.

En smagsprøve på kommende teateroplevelser

Filmselskabet Instafilm var i november måned forbi Teatret Møllen, da der var optagelse til to af teatrets kommende egenproduktioner. Som vi skrev den dag, så lovede vi, at vi ville vise slutresultatet frem, så snart de var færdige i klipperummet. Begge trailere er da også sidenhen kommet op på både de sociale medier og Møllens hjemmeside. Skulle du ikke have set dem endnu, så får du chancen her.

Den ene trailer er til teatrets kommende forestilling, ”Den vægelsindede”. “Den vægelsindede” er en komedie, der er baseret på Ludwig Holbergs velkendte historie om den indtagende, men lunefulde modehandlerenke Lucretia, der skifter mening, som vinden blæser. Forestillingen spiller til sommer udenfor på ladet af teatrets røde lastbil, der bliver omdannet til en mobil teaterscene.

Den anden video er til Møllens kommende forestilling ”Et juleeventyr”, som teatret opfører næste år. Her har Ole Sørensen rollen som Ebenezer Scrooge i historien om Charles Dickens sure, gamle gnier, der kun lever for at tjene penge, og som hader julen for et godt ord. Helt i romanens ånd bliver ”Et juleeventyr” til en intim oplevelse, hvor vi kommer ind under huden på Ebenezer Scrooge og dykker ned i forretningsmandens slørede livshistorie. Det bliver en eftertænksom og tankevækkende juleforestilling for hele familien. Fang traileren her

Teaterforeninger overrasker Ole Sørensen med fornem pris

”Ej, hvor godt. Kæmpe tillykke”, ”Så fortjent og rigtigt” og ”Tak for alle de mange dejlige oplevelser, du har givet os”. Sådan lød nogle af kommentarerne på de sociale medier dagen efter, at Danmarks Teaterforeninger den 20. november overraskede Teatret Møllens Ole Sørensen med Årets Hæderspris for hans lange karriere og mange roller.

Prisen blev overrakt af Palle Guldbrandsen, formand for Tønder Teater, til dette års teaterseminar i Silkeborg. En årlig begivenhed, hvor landets teatre præsenterer deres kommende turnéforestillinger. I sin motiveringstale pointerede Palle Guldbrandsen, at det næsten ikke var muligt at opremse alle de teaterforestillinger, film, revyer og tv-serier, som Ole Sørensen har medvirket i. Han fremhævede dog blandt andet Ole Sørensens præstationer i Teatret Møllens ”King Lear”, den Reumert-belønnede ”Mod til at dræbe” og ikke mindst hans rolle som den korpulente amme i ”Romeo + Julie”.

”Jeg havde ikke drømt om, at det var mig, der ville få prisen. Vi sad ved bordet og spekulerede på, hvem det kunne være, indtil det så blev nævnt, at prismodtageren var sønderjyde. Så gik det pludselig op for os, at det ikke kunne være andre end mig, og så måtte jeg jo pludselig improvisere en takketale,” lød det efterfølgende fra en overrasket og glad Ole Sørensen.

Husk coronapasset, når du skal se en forestilling på Teatret Møllen

blank

På Teatret Møllen har vi valgt – på linje med mange andre teatre som os – at indføre og tjekke coronapas. Det har vi gjort, selvom Teatret Møllen, med vores “kun” 79 pladser, ikke var, og fortsat ikke er, pålagt at gøre det.

Det har vi valgt at gøre fordi, at vores publikum skal kunne gå trygt i teatret, fordi vi skal passe på hinanden og fordi, vi ønsker at bidrage til, at vi alle fortsat kan leve i et åbent samfund.

Lad os være sammen om at hjælpe hinanden!