Slut med afstandskrav i kulturlivet

Fra på lørdag er det slut med de såkaldte afstandskrav i kultur-, idræts- og foreningslivet. Det betyder, at vi pladsmæssigt er tilbage på fuld kapacitet på Teatret Møllen, hvilket vi har set frem til på teatret nærmest siden pandemien brød ud. Det betyder selvfølgelig også, at endnu flere kan få glæde af de forestillinger og arrangementer, vi har på teatret.

Reglerne er blevet fjernet, efter at Sundhedsstyrelsen den 11. august ændrede sine anbefalinger for afstand i det offentlige rum. Førhen var reglen mindst en meters afstand til andre, hvor det nu er ændret til, at man skal holde afstand, der hvor det er muligt.

Selvom at vi nu kan fylde alle sæderne på Møllen op igen, har vi selvfølgelig fortsat fokus på vores fælles sikkerhed, og vi følger nøje udviklingen af COVID-19 i Danmark. Derudover holder vi fast i de anbefalinger, som sundhedsmyndighederne er kommet med, blandt andet i forhold til ekstra rengøring og brug af håndsprit.

For videre information henviser vi til Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor du finder alle deres anbefalinger omkring forebyggelse af smitte. Skulle du for eksempel få symptomer, så bliv hjemme og få en test – så skal vi nok refundere din billet. Derudover opfordrer vi alle vores gæster til at installere app’en Smitte|Stop, der hjælper med at give besked, hvis du har været tæt på en smittet person.

Møllens næste forestilling

På trods af at det er valgår og meget af baggrundsmaterialet har stærke rødder i det politiske landskab, så er det faktisk ikke det, der er fokuspunktet i Teatret Møllens ”Arbejder”: En helt ny musikforestilling, der dykker ned i den ikoniske Arbejdersangbog, der blev udgivet første gang i 1926 – og som sidenhen af flere omgange er blevet genudgivet i en opdateret version.

I stedet handler ”Arbejder” om de mange historier, der gemmer sig blandt sangene i Arbejdersangbogen. Alt lige fra Arbejderbevægelsens kamp mod uretfærdighed og undertrykkelse til glæden og styrken i fællesskabet. Fælles for historierne gælder, at de rummer nogle værdier, der er helt grundlæggende for vores samfund – også den dag i dag.

Derfor har Teatret Møllen nu allieret sig med Team Teatret for at skabe en helt ny teaterforestilling, hvor syv medvirkende skuespillere og musikere skal fylde scenen med sang og gode historier. Det er en forestilling, der indbyder til fællessang, og som vi slet ikke kan vente med at præsentere jer for. Arbejdet gik i gang i begyndelsen af august, hvor vi tog hul på de indledende prøver.

Premieren er sat til den 16. september hos Team Teatret i Herning. I Haderslev spiller forestillingen for første gang den 14. oktober frem til den 16. oktober og igen fra den 20. oktober frem til den 22. oktober på Hotel Harmonien.

Møllens højskole ud af huset

Sæson 2021/22 er på mange måder en speciel en af slagsen, hvor et af vores nye initiativer er, at vi vil tage teatrets højskole-koncept med rundt i Haderslev Kommune. Konkret kommer det til at tage form som fire fællessang-events, hvor vi inviterer til sang og fællesskab i nye rammer.

Hvert arrangement kommer til at forløbe ligesom på Teatret Møllen, hvor hvert højskolearrangement har en vært, og hvor vi sammen synger nogle af sangene fra Højskolesangbogen. Det første arrangement bliver afholdt allerede den 4. september på Elmegaarden i Sommersted, hvor skuespiller Thomas C. Rønne er dagens vært.

De efterfølgende arrangementer bliver afholdt til november i Bevtoft på byens forsamlingshus, til februar i Haderslev på Slesvigsk Musikhus og til sidst i april på forsamlingshuset i Arnum.

Hvert arrangement kommer til at vare omkring 90 minutter og koster 100 kroner – kage og kaffe inkluderet. Skulle I have lyst til at være med til alle fire arrangementer, kan I tage kontakt til Møllen og få en af billetterne gratis. Vi håber, I har en sang på hjerte og vil tage godt imod os. Alle er velkomne – uanset sangtræning og talent.