Møllen får nyt bestyrelsesmedlem med lokale rødder

Foto: Lis Kasper Bang/Nørrebro Teater

Teatret Møllen får et nyt bestyrelsesmedlem. Det nye medlem er Mette Wolf, der til daglig står i spidsen for Nørrebro Teater i København. Mette Wolf erstatter Marianne Christiansen, der er biskop i Haderslev Stift.

”Det har været en konstruktiv proces, vi nu er kommet igennem. Det har været svært at finde en erstatning for Marianne, men Mette er erfaren indenfor teater og scenekunst, så vi er overbeviste om, at hun er klædt godt på til opgaven, og at hun kan supplere den resterende bestyrelse,” lyder det fra Anette Petersen, der er bestyrelsesformand for Teatret Møllen.

Mette Wolf er ikke en fremmed i Haderslev. Hun er både født og opvokset i byen, hvor hendes forældre stadig bor. Her gik hun på Haderslev Realskole og blev senere student fra Haderslev Katedralskole. I 1993 flyttede hun fra byen for at uddanne sig til dramaturg. I løbet af sin karriere har Mette Wolf beskæftiget sig med scenekunst i mange forskellige sammenhænge, blandt andet som teater- og danseanmelder, underviser, dramaturg og manuskriptkonsulent. Siden 2015 har hun været direktør for Nørrebro Teater. Hun glæder sig til at blive en del af det teater, der i sin tid hjalp hende med at få øjnene op for teaterverdenen.

”Der findes ikke et teater i hele Danmark, der har betydet mere for min teaterdannelse og -forelskelse end Teatret Møllen. Mit livs første teaterforestilling var på Møllen, og jeg faldt i gryden med et kæmpe brag. Verden åbnede sig ganske enkelt og blev større. Møllen dannede siden hen, og især i mine teenageår, rammen for så mange oplevelser, som jeg nu står på skuldrene af i mit virke som teaterdirektør. Derfor er jeg simpelthen så stolt af, at jeg får chancen for at sidde i bestyrelsen, og jeg glæder mig utroligt meget til samarbejdet,” siger Mette Wolf.

Fremtidige projekter og forestillinger
Mette Wolf overtager posten fra Marianne Christiansen med øjeblikkelig virkning og er udpeget for en 4-årig periode. På Møllen glæder teaterchef Nikolaj Mineka sig til at sparre med Mette Wolf og til at få hendes perspektiv og input til Teatret Møllens fremtidige projekter og forestillinger.

”Mette er en drømmekandidat at få ind i teatrets bestyrelse, og vi har allerede en velfungerende dialog om vores fælles engagement i brancheorganisationen Dansk Teater. Mette er født og opvokset i Haderslev og kender og elsker både byen og ikke mindst teatret. Mette har en imponerende karriere bag sig i teaterbranchen. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Mettes kærlighed til Møllen, hendes lokalkendskab, viden og netværk i teaterbranchen vil blive en kæmpe gevinst for teatret, og at vi sammen kan arbejde på at videreudvikle Møllen med afsæt og respekt for teatrets snart 50-årige historie,” siger Nikolaj Mineka.

Der findes ikke et teater i hele Danmark, der har betydet mere for min teaterdannelse og -forelskelse end Teatret Møllen.

Nyt teaterstykke fra Møllen får varm modtagelse af anmelderne

Teatret Møllens nyeste forestilling, thrilleren Mod til at dræbe, bliver modtaget med ros og fine anmeldelser, efter at forestillingen havde premiere lørdag den 15. februar. Forestillingen har spillet i både Haderslev og Kolding, men skal også en tur til København, før forestillingen skal rundt og spille i hele landet i 2021.

Mod til at dræbe modtager blandt andet fem stjerner i Jyllands-Posten, hvor anmelderen roser skuespiller Ole Sørensen for sin evne til skiftevis at spille dominerende patriark til sølle og selvmedlidende gammelfar. Hos onlinemediet Kulturtid beskriver anmelderen forestillingen som et ”must see”, hvis man kan lide socialrealisme og psykologisk drama. Her får Mod til at dræbe hele seks stjerner. Den flotte modtagelse glæder naturligvis teaterchef Nikolaj Mineka, der håber på, at det kommer til at gå forestillingen lige så godt uden for det sønderjyske.

”Det er både overvældende, og samtidig er jeg helt enormt lettet. Vi har taget en chance med den her forestilling. For det første har vi skåret forestillingens visuelle udtryk helt ind til benet for at få historien til at stå så tydeligt og kraftfuld, som den kan. For det andet foregår den på sønderjysk. Forestillingen er med til at rykke på rammerne for, hvad Teatret Møllen kan. Og det er jeg da rigtig stolt over, at både publikum og anmeldere anerkender og roser,” siger Nikolaj Mineka.

Teatret Møllen med i genforenings-talkshow hos TV Syd

I forbindelse med Genforeningen 2020 afholder TV Syd en række live-transmitterede talkshows. Et af dem løb af stablen i begyndelsen af februar på Den gamle Grænsekro i Christiansfeld, hvor Teatret Møllen – i form af teaterchef Nikolaj Mineka – var med blandt de inviterede gæster.

I programmet fortæller Nikolaj Mineka om Møllens kommende forestilling Romeo + Julie, der er Haderslev Kommunes bidrag til Genforeningen 2020. I programmet medvirkede også Kaj Nielsen fra Genforeningsmuseet i Christiansfeld, Haderslevs borgmester H. P. Geil, forfatter Anna Elisabeth Jensen og Peter Kofod, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti. Hele udsendelsen kan ses på tv-stationens hjemmeside her – Teatret Møllens indslag begynder fra omkring 57:00.

Talenterne tog hul på deres første teaterworkshop

Selvom deltagerne på Teatret Møllens nye talenthold, der begyndte ved årsskiftet, allerede havde mødt hinanden et par gange før, blev det i februar tid til den første officielle teaterlektion. Hertil havde Møllen allieret sig med skuespiller Thomas C. Rønne, der i øjeblikket medvirker i Mod til at dræbe, og som stod for undervisningen i løbet af weekenden.

Målet med weekenden var blandt andet at introducere talenterne til de mest grundlæggende øvelser. Her gennemgik holdet nogle energiøvelser, der blev arbejdet med improvisation og grounding-øvelser – alt sammen grundlæggende teknikker i, hvordan man på scenen præsenterer et budskab med overbevisning og fast stemme.

Derudover gik meget af tiden med karakterarbejde. Talenterne skulle arbejde med deres eget fysiske udtryk og med lukkede øjne forsøge at opbygge et andet menneske for deres indre for bagefter at “blive” den person. Holdet tog godt imod øvelserne og er klar til næste gang, hvor de i løbet af marts skal undervises af Brian Wind-Hansen i skrivekunst.