Det ensomme hjerte lander til ros og flotte ord fra anmelderne

Previous slide
Next slide

”Det ensomme hjerte” havde premiere den næstsidste dag i oktober på Teatret Møllen, der for første gang i denne sæson havde gæster på teatret. Det var en noget anderledes premiere, hvor gæsterne på grund af COVID-19 skulle have mundbind på både på vej ind og ud af teatersalen.

Af samme årsag udeblev den store premierefest efter forestillingen, men de deltagende fik en lille goodiebag med hjem pakket med honningkager og sønderjyske ølpølser. Heldigvis – og måske vigtigst af alt – tyder alt også på, at publikum havde en god oplevelse oppe i teatersalen, hvor Ole Sørensen, Thomas C. Rønne, Ane Helene Hovby, Anna Sakham Jalving, Silke Ekman Kidholm og Martha Marie Petri vækkede Hans Horns historie til live.

Forestillingen har i hvert fald fået en masse ros og pæne ord med på vejen, når den nu ruller ud på turné rundt omkring i hele landet. Christina Beierholm fra mediet Kulturtid giver forestillingen seks stjerner og fremhæver blandt andet musikken og er imponeret over ”hvilke billeder tre strygere kan fremmane og understrege”.

Ligeledes begejstret var anmelderen fra Ungt Teaterblod, der belønnede ”Det ensomme hjerte” med fire ud af seks blodsdråber. Her beskrev anmelderen blandt andet forestillingen som ”en meget rørende forestilling, som uden tvivl sætter tankerne i gang hos publikum, og lader dem sætte pris på det liv, de nu engang har.”

Teatret Møllen og Mærkværk sætter fokus på døden og sorgen

I en ganske særlig forestilling, skabt af teatergruppen Mærkværk i samarbejde med Teatret Møllen, kommer sorgen og savnet efter tabet af et familiemedlem i fokus, når ungdomsforestillingen ”Under huden” spiller på Teatret Møllen til teatrets højskoleaften sidst i november.

“Under huden” er en rå og hudløs forestilling, hvor publikum følger tre venner, der pludselig får døden tæt ind på livet, da en pige mister sin mor. Her kommer vi helt tæt på de unge og de voksne omkring dem og bliver klogere på, hvordan vi kan handle over for en elev, et familiemedlem eller en ven i sorg.

I forestillingen medvirker Teatret Møllens egen Connie Tronbjerg, der sammen med skuespillerne Casper Sloth og Anne Gry Henningsen bryder tabuet og trodser berøringsangsten over for døden. Det er en kraftfuld forestilling, der rammer lige ned i de unges liv og udfordringer.

Forestillingen er en del af et af Teatret Møllens højskolearrangementer, der finder sted torsdag den 26. november. Her vil Connie Tronbjerg og Anne Gry Henningsen byde velkommen og præsentere forestillingen inden aftenens fællesspisning. Efter forestillingen, der begynder klokken 20.00, er der arrangeret en aftertalk med deltagelse af biskop Marianne Christiansen, som sammen med skuespillerne vil  dykke mere ned i forestillingens tematikker.

Lokale piger medvirker i gæstespil fra Mungo Park

Previous slide
Next slide

I vores forrige nyhedsbrev skrev vi blandt andet om, hvordan Teatret Møllen ledte efter lokale piger til at medvirke i vores kommende gæstespil fra Mungo Park ”Pigen med bomberne”. Vi har siden været rundt omkring i lokalmiljøet og forhørt os om, hvorvidt det kunne have interesse for nogen, som gerne ville medvirke – og dem var der heldigvis et par stykker af. Dermed er vi nu klar til at tage imod Mungo Park, når de den 16. og 17. november gæster Møllen med deres forestilling.

Én af de deltagende er Yazmin Victoria Madsen, der var en tur forbi P4 Syd på Danmarks Radio for at tale om hendes motivation for at være med, og hvad hun havde af forventninger til forestillingen. Du kan høre hele indslaget her.

”Pigen med bomberne” er den prisvindende instruktør Tue Bierings nyeste forestilling efter Dark Noon og de Reumert-vindende succeser ROCKY! og IMOD ALLE ODDS. I PIGEN MED BOMBERNE forsøger Tue Biering dog hverken at underholde, at afsløre eller at fælde dom. I stedet fokuserer forestillingen på alle dem, der i tiden efter afsløringen havde forskellige meninger om, hvorfor en 15-årig etnisk dansk pige fra en hyggelig sjællandsk by med kun 771 indbyggere pludselig planlagde bombeterror.

Pas på hinanden - og husk et mundbind på vej til Teatret Møllen

Oktober måned bød desværre også på en stigning af COVID-19-tilfælde i Danmark efterfulgt at en række nye restriktioner udstedt af regeringen. Det var blandt andet årsagen til, at vi nu på Teatret Møllen har valgt at indføre krav til brugen af mundbind. Derfor skal teatrets gæster nu, på linje med myndighedernes krav og anbefalinger, bære et mundbind, når de besøger os på teatret.

Helt lavpraktisk betyder det, at hvis du skal ind og se en forestilling på Teatret Møllen, skal du have mundbind på, indtil du har fundet din plads og har sat dig ned. Det gælder både for teatrets foyer og café, opgangen og selve salen. Så snart du har sat dig ned og fundet din plads, kan du tage dit mundbind af.

Kravet om mundbind gælder også, hvis du besøger teatrets billetkontor i løbet af teatrets åbningstid. For yderligere information omkring teatrets COVID-19-retningslinjer, kan I læse mere på vores hjemmeside her.