En atypisk dag på Møllen med gullasch, gaver og gratulationer

Det blev en ganske særlig dag på Møllen, da teatret midt i september åbnede dørene op for receptionen til Ole Sørensens 40-års skuespillerjubilæum. Der var gæster fra både nær og fjern, som alle var kommet for at lykønske jubilaren med hans mærkedag. Med sig havde mange af dem en gave, og medarbejderne i caféen måtte flere gange omstrukturere og gøre gavebordet større, sådan at der var plads til samtlige pakker, flasker, breve og kort.

Receptionen begyndte klokken 16 og sluttede officielt klokken 18. To timer senere var der nemlig premiere på forestillingen Svejk i anden verdenskrig. Med jubilæet i baghovedet fik forestillingen for mange – og måske især Ole Sørensen – ekstra dybde. Publikum virkede i hvert fald positive, da scenelyset slukkede, og stykket var ovre. Bagefter var der heller ikke mangel på ros til de medvirkende og instruktør Gitte Kath.

Efter forestillingen blev der serveret gullasch i caféen, og der blev spekuleret på, hvorvidt den var lavet af hund eller ej – det lover vi, den ikke var. Hernæst holdt teaterchef Nikolaj Mineka en tale for Ole, hvor han blandt andet citerede fra Tove Ditlevsens ”Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø”. Aftenens sidste tale kom fra Benjamin Boe Rasmussen, formand for Dansk Skuespillerforbund, der blandt andet talte om at have været fan af Oles arbejde siden barnsben.

Møllens talenthold tager hul på deres egen forestilling

Skuespilteknik, karakterarbejde, dans, teaterhistorie, sang og stemmetræning. Teatret Møllens talenthold, Teatertalenter Sønderjylland-Schleswig, har arbejdet med en bred række af scenekunstens mange discipliner, siden de deltog i de første auditions tilbage i julen 2017. Nu nærmer afslutningen sig for talentholdets oplæring på teatret, der netop er gået i gang med prøverne på deres afslutningsprojekt.

Projektet har fået titlen Gaudiopolis og er en teaterforestilling, som de unge skaber i samspil med professionelle medarbejdere fra Teatret Møllen. Forestillingen tager udgangspunkt i historien om Gaudiopolis. Et samfund, som udelukkende blev ledet af forældreløse og forladte børn og unge, der opstod i ruinerne af Budapest efter 2. verdenskrig.

I forestillingen medvirker alle otte medlemmer af Teatret Møllens talenthold, der kommer under kyndig ledelse af instruktør Rasmus Ask og dramatiker Brian Wind-Hansen. Forestillingen har premiere på Teatret Møllen den 23. november og spiller efterfølgende igen den 27. og 28. november.

Teatret Møllen bød byens nye studerende velkommen

Ting har det med at ramle sammen. Det gjorde det i hvert fald for teatret, da der den 19. september var UDAY på Bispen i Haderslev, hvor de nye studerende i byen blev budt velkommen af kommunens virksomheder og organisationer. Samme dag var der både premiere og jubilæums-reception på teatret. Heldigvis kan man planlægge sig ud af meget, og teatret fik også sendt to mand afsted til UDAY-arrangementet, der fandt sted sidst på eftermiddagen.

Her fik Møllen en kærkommen lejlighed til at introducere de studerende for teatrets nye ungdomsprogram, hvori teatret reklamerer for en række særligt udvalgte forestillinger, der kunne være interessante for en yngre målgruppe. Med på vejen fik de unge også en mulepose og et par karameller. Generelt var der en rigtig god stemning til begivenheden, og teatret var glad for at være blevet inviteret med igen.

Rejsegrammofonen spillede igen i Haderslev for både børn og voksne

Sidst på måneden var det blevet tid til et gensyn med den Reumert-vindende familieforestilling Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon. Forestillingen havde forinden været rundt på en kort turné, hvor stykket spillede på Teatret Gruppe 38 i Aarhus, Carte Blanche i Viborg og til Horsens Teaterfestival.

På Møllen spillede forestillingen først for skoleelever fra hele kommunen som led i den skoleteaterordning, teatret er med til at administrere. Dernæst var det blevet de voksnes tur, da forestillingen spillede om aftenen på teatret. Her var der efterfølgende arrangeret en aftertalk i caféen, hvor flere af de medvirkende fra forestillingen fortalte om arbejdet med og tankerne bag forestillingen.

Den lille turné blev rundet af med en forestilling lørdag formiddag den 28. september, hvor nærmest alle aldre var repræsenteret. Nu holder forestillingen så en pause indtil januar, hvor de medvirkende igen tager rejsegrammofonen med ud på en lille turné.