Møllen afsted til prisuddeling

En af de store højdepunkter i denne måned bliver uden tvivl uddelingen af Årets Reumert-priser, der løber af stablen den 21. september på Folketeatret i København. Her er Teatret Møllen også med, da Ole Sørensen tilbage i juni blev nomineret i kategorien ”Årets mandlige ensemblerolle” for sit skuespil som faren i Teatret Møllens thriller ”Mod til at dræbe”.

Ole Sørensen har før medvirket i en af Møllens forestillinger, som efterfølgende er blevet nomineret til en Reumert. Det er dog første gang i skuespillerens lange karriere, at han selv personligt er blevet nomineret til en pris. Hvordan det kommer til at gå til selve prisuddelingen, tør skuespilleren dog ikke spå om.

”Det er under alle omstændigheder rart bare at blive nomineret. Så må vi se, om jeg også får prisen. Men det er dejligt at vide, at vi også bliver bemærket hernede i Sønderjylland, og det er jo et kæmpe klap på skulderen at få som skuespiller, når man bliver nomineret til sådan en pris,” siger Ole Sørensen.

Her på Møllen krydser vi selvfølgelig alle sammen fingre for Ole, når priserne skal overrækkes. Der er to andre skuespillere, som er nomineret i samme kategori som Ole. Den ene er Kasper Dalsgaard fra Mungo Park for sin rolle i ”De hovedløse”. Den anden er Thorbjørn Radisch Bredkjær, måske bedre kendt som Bisse, for sin rolle i ”Helligtrekongersaften”.

Prøvestart på Teatret Møllens næste teaterproduktion

Senere på måneden tager vi officielt hul på prøverne til Teatret Møllens næste produktion. Forestillingen hedder ”Det ensomme hjerte”, der bliver en stemningsfuld og musikalsk dramatisering af den roman, som forfatteren og journalisten Tom Buk-Swienty udkom med i 2017.

”Det ensomme hjerte” handler om den dansk-tyske Hans Horn, der blev indkaldt til Wehrmacht under 2. verdenskrig. Hans Horn var en intelligent mand med en kunstnerisk sjæl, og han var en begavet cellist. I krigen var han dog hverken den altopofrende helt eller den kyniske soldat, men et helt almindeligt menneske fanget i en ufattelig verden af kaos og død.

Teatret Møllens Ole Sørensen, Ane Hovby og Thomas C. Rønne lægger stemme og krop til Horn og hans børn samt til de mange skæbner, han mødte på sin utrolige rejse. Desuden medvirker et klassisk strygeensemble, som leverer forestillingens musikalske univers live på scenen. Forestillingen har premiere den 30. oktober og kommer til både at spille i Haderslev og på turné i resten af landet.

Skriv jer op på ventelisterne, hvis der ikke er flere ledige pladser

På grund af COVID-19 er der i øjeblikket færre billetter i salg til Teatret Møllens forestillinger end normalt. Det er der, da vi øjeblikket arbejder med meget strenge retningslinjer, der skal garantere en sikker teateroplevelse både for jer, vores publikum, og for teatrets medarbejdere på og bag ved scenen.

En af disse retningslinjer gør, at vi i første omgang ikke må sælge mere end 30 billetter per forestilling. Dette skyldes, at vi skal kunne garantere, at der er den påkrævede plads mellem publikum i salen.

Vi gør naturligvis alt, hvad vi kan for sikkerhedsmæssigt forsvarligt at få flere gæster i teatret end dette meget lave antal, som svarer til cirka 30 procent af vores normale kapacitet. Derfor opfordrer vi jer også til, at I skriver jer op på vores ventelister, hvis en given forestilling er udsolgt.

I takt med at vi får overblik over publikums placering i salen, som blandt andet er afhængigt af, hvor mange gæster der for eksempel kan sidde sammen i en gruppe, vil vi så kontakte folk på ventelisten og åbne op for flere pladser.

Talentholdet i gang med skriveworkshop

Det har været en aparte begyndelse for Teatret Møllens nye talenthold, da det fysiske samvær er noget begrænset på grund af COVID-19. Der har derfor været en del hjemmearbejde for talentholdet i form af en række skrive-workshops foranlediget af teatrets dramatiker, Brian Wind-Hansen.

Det første workshop-forløb blev afholdt inden sommerferien, hvor talenterne fik tilsendt individuelle skriveopgaver. Hver især fik de et unikt opgaveoplæg til en dialog med to karakterer og med særlige omstændigheder og benspænd. Opgaven gav dem mulighed for at prøve kræfter med at skrive en dramatisk scene, hvori karakterer har viljer og møder modstand; essensen af dramatik.

Her efter sommerferien er talenterne i gang med andet skriveforløb, der, ligesom det første, består af hjemmeopgaver. De får hver især et individuel opgaveoplæg, der denne gang er baseret på deres egne videomonologer, som de tidligere har produceret i forbindelse med et andet workshopforløb. Her får de mulighed for at arbejde med monolog-formen og med udfordringen i at finde vilje og modstand til kun én karakter.

”Når de har skrevet deres monologer, mødes vi igen digitalt og følger op på de to workshopforløb, hvor vi læser hinandens tekster, og de får individuel feedback. Jeg er meget spændt på at se, hvad de skriver denne gang,” siger dramatiker Brian Wind-Hansen.