Mandag den 8. juni 2020

Romeo + Julie reddet

Hvis alting var gået efter planen, skulle Teatret Møllen have haft en ualmindelig travl dag i dag. Det var nemlig i dag den 8. juni, at teatrets stort anlagte genforeningsforestilling med ”Romeo + Julie” skulle have haft premiere, men med en verdensomspændende pandemi over hovedet blev den planlagte førsteopførelse og de efterfølgende forestillinger i første omgang aflyst.
 
Nu har teatret fundet en løsning for forestillingen efter mange overvejelser og hårdt arbejde. Forestillingen bliver flyttet til 2021, hvor den får premiere den 28. maj. Teatret har vendt hver en sten i forhold til mulige scenarier for, hvordan forestillingen kunne gennemføres på den ene eller anden måde, og det her er den bedste løsning, lyder det fra teaterchef Nikolaj Mineka.
 
”Vi vil selvfølgelig have foretrukket at kunne køre med den oprindelige plan, hvor vi skulle have haft premiere i dag. Det kan imidlertid ikke lade sig gøre, som situationen er nu på grund af coronavirussen, og folks sikkerhed er selvfølgelig det vigtigste,” siger Nikolaj Mineka.
 
Samarbejdspartnere støtter op
Sidst i april besluttede byrådet i Haderslev Kommune, at støtte teatrets arbejde med at redde ”Romeo + Julie”-forestillingen ved at lade Teatret Møllen beholde de fyrtårns-midler, der var blevet tildelt teatret i forbindelse med Genforeningen 2020.
 
Byrådets beslutning faldt på linje med de øvrige fonde og tilskudsgivere, heriblandt A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der siden coronakrisen ramte har bakket fuldt op om teatrets beslutning om at udskyde ”Romeo + Julie” til sæson 2020/21.
 
”Det har været vigtigt for både Udvalget for Kultur og Fritid og byrådet at støtte op om vores egnsteater og det fyrtårnsprojekt, som ”Romeo + Julie” er et udtryk for. Med egnsteatret Møllen råder vi over en stærk kulturformidlende platform, som kommer hele den syd- og sønderjyske region til glæde og gavn. Med en opsætning som ”Romeo + Julie” i det format teatret planlægger, kombinerer man både det traditionelle med det nyskabende, og jeg er sikker på, at vi alle har noget at glæde os til i 2021”, siger formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Haderslev Kommune, Kjeld Thrane.
 
Arbejdet fortsætter
Med en ny dato på plads for premieren kan Teatret Møllen nu fortsætte arbejdet med ”Romeo + Julie”. I første omgang gælder det om at udnytte sommermånederne i år, hvor skuespillerne fortsætter arbejdet med at lære manuskriptet udenad samtidig med, at der arbejdes på scenografien.

Forestillingen bliver dog ikke helt den samme som først planlagt. Blandt andet kommer forestillingen ikke længere til at spille i et telt. I stedet bliver forestillingen opført indendørs, hvor premieren bliver afholdt på Harmonien i Haderslev.

”I den her usandsynlige situation har det været helt uvurderligt med så megen opbakning og støtte. Jeg er enormt lettet, og der skal lyde en stor tak til vores samarbejdspartnere, tilskudsgivere og vores publikum. Forestillingen bliver selvfølgelig en anden, end den vi først havde planlagt. Men selv med de kreative benspænd, som vi nu arbejder med som følge af coronavirussen, så er jeg helt sikker på, at der venter publikum en stærk oplevelse,” siger Nikolaj Mineka.
 

SPILLEOVERSIGT

  • ”Romeo + Julie” spiller først på Harmonien i Haderslev, hvor forestillingen har premiere den 28. maj 2021.
  • Efterfølgende rykker forestillingen til hovedstaden, hvor den er en del af programmet for CHP Stage Festival 2021.
  • Næste stop er syd for grænsen, hvor ”Romeo + Julie” skal spille på Stadttheater Flensburg.
  • Til sidst vender forestillingen tilbage til Harmonien i Haderslev, hvor den spiller en række udvalgte dage i juni.
  • Billetterne til ”Romeo + Julie” forventes at blive sat i salg i forlængelse af teatrets sæsonafsløring medio juli.