Romeo + Julie

Teatret Møllens bidrag til Genforeningen 2020.

Teatret Møllens “ROMEO + JULIE” er en storslået, intim, lystig og voldsom forestilling, der spiller på alle de helt særlige strenge, regionen besidder, og som i et helt unikt år, på en helt unik facon, præsenterer den evigtgyldige historie om to hjerter, to familier og nu også to lande.

Årets sommeroplevelse i magiske omgivelser

Til sommer kan du opleve William Shakespeares mesterværk: den verdensberømte kærlighedsfortælling om Romeo og Julie. I en storslået opsætning, med et imponerende cast spiller Romeo + Julie over hele det smukke grænseland. Dør om dør med grænseregionens smukke parker og slotte byder vi dig indenfor i et magisk telt. Her vækker vi Verona til live, når vi besøger både Haderslev, Gottorp, Flensborg og Augustenborg.

Det bliver et brag af en fest, af sanselighed og af musik, når det ti personers store cast forfører publikum med denne verdensklassiker. Denne gang bliver det i helt unikke klæder, når Haderslev Kommunes egnsteater, Teatret Møllen, forener det danske og det tyske sprog i Shakespeares udødelige ord.

Shakespeares Romeo & Julie

William Shakespeare (1564 – 1616) var nok ikke klar over, hvilken udødelig klassiker han havde skabt, da han omkring 1595 skrev sin berømte tragedie Romeo og Julie. Tragedien var godt nok også et af hans mest populære stykker, da han selv levede, men at historien om de to skæbneramte elskende i eftertiden skulle få en så central placering på scenen, i litteraturen, på film, i musik og ikke mindst i vores almene bevidsthed, har Shakespeare nok ikke turdet håbe på.

Tragedien er stadig den dag i dag synonymet på den ungdommelige, lidenskabelige kærlighed, De repræsenterer den rendyrkede kærlighed. Måske netop derfor virker historien stadigvæk på os – mere end 400 år efter at Shakespeare skrev sine ord i blankvers.

“Romeo + Julie er en kærlighedshistorie, der umuliggøres af baggrund og familierelationer. Kogt ind til to elskende, familie-klaner og en lille flaske gift. Jeg faldt over “Rubin’s Vase” og kunne ikke løsrive mig. Tilsat de to farver som baggrund og den tekstile struktur, og min rebus gik op.”
 
– Gitte Kath, plakatkunstner

Genforeningen 2020

ROMEO + JULIE opføres i forbindelse med den nationale markering af genforeningen mellem Sønderjylland og resten af Danmark i 1920. Ligesom i Shakespeares klassiker er båndene på kryds og tværs af grænsen mellem Danmark og Tyskland komplekse og nuancerede med deres ekstremer af usandsynlige venskaber og nedarvet foragt.

Romeo + Julie er i vores optik den perfekte fortælling til markeringen af Genforeningen 2020. Konflikten imellem de to familier i Verona er en blanding af gammelt had med glemte rødder og en ungdoms kærlighed, der bryder alle grænser.

I vores opsætning taler Romeo og hans familie dansk, mens Julie og hendes familie taler tysk. Med de to sprog bringer vi Shakespeares klassiker op i en tid, hvor landegrænser bliver definerende for, hvem vi er, og hvor alle udvekslinger af ord – i had eller kærlighed – vækker historisk genklang.

Klik her, hvis du vil læse mere omkring spillesteder og tidspunkter.

Medvirkende

Billetter

En billet til Romeo + Julie koster 260 kroner per styk – både for voksne, abonnenter og pensionister. Er du studerende eller under 25 år, kan du få en billet til 135 kroner. Billetter kan købes her.

Samarbejdspartnere og støttegivere

Teatret Møllens genforeningsprojekt “Romeo + Julie” er baseret på William Shakespeares klassiske historie. Forestillingen produceres i samarbejde med Mungo Park Kolding, Sydslesvigsk Forening og Bund Deutscher Nordschleswiger. Projektet er støttet af Haderslev Kommune, der har udpeget forestillingen som kommunens fyrtårnsprojekt i forbindelse med markeringen. Derudover bliver projektet realiseret med støtte fra Kulturministeriets og Folketingets pulje til markering af Genforeningsjubilæet 2020, Augustinus Fonden samt A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email