Møllen søger nye talenter med opstart januar 2020!

Hvor skal unge i Sønderjylland og grænseområdet søge hen, hvis de har lyst til at fordybe sig i teater og vil prøve kræfter med scenekunsten?

Teatret Møllens Talentlinje “Teatertalenter Sønderjylland – Schleswig” er et toårigt talentudviklingsforløb for ti unge talenter. Alle unge i alderen 16 til 21 år kan søge om optagelse, og der er intet krav om tidligere træning eller kunnen.

Undervisningen foregår på både dansk, tysk og engelsk, og vil primært finde sted på Teatret Møllen. Målet er at give de unge talenter en vigtig chance for at opdyrke deres evner indenfor scenekunst.

”Vi har startet det her projekt, fordi de unge skal have hjælp til at udvikle deres talent der, hvor de har deres rødder. Vi vil gerne styrke deres færdigheder på scenen og samtidig forbedre deres evner til at indgå i kreative sammenhænge lokalt og på landsplan.”

Nikolaj Mineka, Teaterchef

Selve forløbet

Undervisningen foregår som en perlerække af workshop-forløb, hvor talenterne kastes ud i alt fra skuespilteknik til dramatisk skrivekunst, dans, film, sang, stemmetræning og meget, meget mere.

Det er professionelle undervisere blandt Teatret Møllens egne medarbejdere i samarbejde med udøvende kunstnere fra hele landet, der underviser talenterne. Undervisningen vil alt efter forløbet finde sted på Teatret Møllen eller ude af huset.

Talenterne skal også på ekskursioner, hvor de blandt andet skal se forestillinger på landets øvrige teatre, møde professionelle skuespillere, instruktører og øvrigt scenepersonale, opleve teaterfestivaler m.m.

Forløbet afsluttes med en afgangsforestilling i Teatret Møllens egen teatersal.

Som en del af Teatret Møllens talenthold kommer du til at:

  • få undervisning af dygtige og passionerede scenekunstnere
  • blive en del af et stærkt sammenhold
  • blive en del af Teatret Møllens hus
  • få ansvar og frihed
  • prøve kræfter med alle afdelinger i teatret
  • træne din kunstneriske sans i professionelle og trygge rammer

Bagom projektet

Teatertalenter Sønderjylland – Schleswig er Haderslev Kommunes fyrtårnsprojekt indenfor rammerne af Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig. TSS støttes af KursKultur med midler fra partnerne bag Region Sønderjylland-Schleswig, det danske kulturministerium og Ministerium für Bildung, Wissenschaft und Kultur des Landes Schleswig-Holstein. Dette projekt finansieres med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Hvordan søger man?

Du kommer i betragtning til Teatret Møllens talenthold ved at sende os en motiveret ansøgning på max. én side, hvor du skriver om, hvad teater betyder for dig, og hvorfor du gerne vil være en del af talentholdet. Vedhæft i mailen et billede af dig selv og tilføj her en beskrivelse af, hvem du er.

Mailen sendes til gittev@teatretmoellen.dk. Skulle du ligge inde med spørgsmål, er du også velkommen til at kontakte os på ovenstående mail.​

Ansøgningsfrist den 4. december 2019.

Herefter gives svar på, om vi gerne vil se dig til audition senest den 7. december 2019.

Tidligere
Næste