Har du brug for at blive bedre til at aktivere dine elevers fantasi og kreativitet? Vil du klædes på til at bruge scenekunsten som inspiration til sanselige og æstetiske greb i din undervisning? Hvis ja, er der her et godt tilbud til dig.
I sæson 2023/24 udbyder Teatret Møllen tre workshops, der henvender sig til lærere i folkeskolen. Formålet er at give de deltagende inspiration til, hvordan de kan anvende og benytte scenekunsten i deres undervisning. Vi deler ud af den værktøjskasse, vi anvender på Teatret Møllen, og der vil blive udarbejdet og udleveret undervisningsmateriale med konkrete øvelser og ideer til
videre brug i undervisningen af eleverne.
Vi har formet tilbuddene omkring vores tre egenproduktioner i denne sæson: “Margrete I”, “Alle gode ting” og “Den fremmede”. Det er tre meget forskellige forestillinger, der hver især udgør grundlaget for én af de tre workshops på Teatret Møllen i denne sæson. Du kan læse mere om de tre workshops og indholdet i dem herunder.
Det praktiske
Vi anbefaler, at du ser forestillingen inden workshoppen, og vi har på forhånd reserveret en gratis billet til alle deltagere. Både forestillingen og workshoppen foregår, så vidt muligt, på Teatret Møllen.
De præcise datoer finder du under hver beskrivelse. Der vil blive serveret et let måltid til hver workshop samt kaffe og te. Forestillingerne er om aftenen, og workshoppen foregår i dagstimerne.
Underviser
Kurserne bliver afholdt af Connie Tronbjerg, der har mange års erfaring som skuespiller på Teatret Møllen. Connie har ofte og i mange sammenhænge beskæftiget sig med meningsfyldte samarbejder, hvor hun med stor nysgerrighed har brugt sin faglighed indenfor scenekunst.
Hvordan bliver man modig nok til at anvende scenekunsten som et helt naturligt redskab i undervisningen? Hvad kræver det af den enkelte lærer? Hvordan kan en dramapædagogisk tilgang skabe et anderledes rum for undervisningen?
Vi arbejder med konkrete ideer og skabeloner til at indtænke æstetisk læring i din undervisning og til, hvordan scenekunsten også kan bruges i andre fag end drama.
Kurset er praktisk orienteret og vil være en blanding af teoretiske oplæg og praktiske øvelser. Øvelser, der også vil kunne anvendes senere til dine elever.
Forestillingen “Alle gode ting” er bygget op som en interaktiv fortælling med stor kontakt til publikum, og nærværet med publikum er med til at tydeliggøre formen.
Den legende tilgang til forestillingen er en inspiration til, hvordan scenekunsten kan bruges i undervisningen. Derudover er det en rørende historie om at finde håb og at give håbet videre.
Det er en fordel at have set forestillingen, men ikke et krav.
Praktisk info
Tilmelding: Skriv til connie@teatretmoellen.dk.
På kurset arbejder vi med processen i at skabe et dramatisk produkt fra bunden – enten som små forløb eller en hel forestilling. Det være sig alt fra emneugens intense proces til det længerevarende kursus eller valgfag.
Vi arbejder med, hvordan vi kommer fra manuskriptet til det levende ord. Hvordan vi ændrer teksten fra replikker til naturlig tale, så vi får eleverne til at tro på de ord, de siger. Hvordan man ved at aktivere deres følelser og personlige referencer kan opnå refleksion og identifikation med produktet.
Kurset er praktisk orienteret og vil være en blanding af teoretiske oplæg og praktiske øvelser. Vi går i dybden med hvordan “Magrete I” er skabt. Bogen med samme titel er skrevet af forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen og danner grundlaget for manuskriptet til forestillingen.
Det er en fordel at have set forestillingen, men ikke et krav.
Praktisk info
Tilmelding: Skriv til connie@teatretmoellen.dk.
Få tips og tricks til at stå foran en forsamling og fastholde tilskuernes opmærksomhed og koncentration.
I et nænsomt fortroligt rum arbejder vi med konkrete metoder, der fremmer nærvær, status og autencitet. Kurset henvender sig til dem, der vil vide, hvordan man “overlever” sit første forældremøde? Hvad gør jeg, når jeg skal stille mig op foran en gruppe kollegaer og fremlægge mine idéer? Får jeg formidlet det, jeg har på hjerte? Hvordan bliver jeg en overbevisende lærer med sikker klasserumsledelse?
Forestillingen “Den fremmede” er baseret på Albert Camus’ kendte roman fra 1942. Historien handler om et meningsløst drab, der ender med dødsstraf. Hovedpersonen åbner kun munden, når han har noget relevant at sige.
Det er en fordel at have set forestillingen, men ikke et krav.
Praktisk info
Tilmelding: Skriv til connie@teatretmoellen.dk.
Undervisningsmateriale og inspiration
Teatret Møllen administrerer også Haderslev Kommunes kulturpakker og skoleteaterordning. Du kan læse mere om ordningen her, hvor du ligeledes kan finde vej til inspirations- og undervisningsmateriale til en bred vifte af de dansk børne- og ungdomsforestillinger, der er aktuelle i øjeblikket.
Kontakt os for yderligere oplysninger
Møllepladsen 4, 6100 Haderslev
Tlf: 74 52 66 79
post@teatretmoellen.dk
Møllepladsen 4, 6100 Haderslev
Tlf: 74 52 66 79
post@teatretmoellen.dk